WItam,
Właśnie otrzymałem swojego Technicsa SL-Q3 z wkładką AT 91. Amplituner to Arcam AVR 850 i kolumny Dali Grand. Jaki przedwzmacniacz byście polecili do 1000 zł? może być używany na początek. Osobiście zastanawiam się nad NAD PP2e lub Cambridge Audio AZUR 551P.
Przedwzmacniacz do Technics-a SL-Q3
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Przedwzmacniacz do Technics-a SL-Q3
Kambodża albo Bufonik od wydry.
Ten ampli nie ma preampa gramofonowego?
Zastanów się też nad zmianą wkładki, bo AT91 to taka opcja minimalistyczna i bardzo szybko będzie wąskim gardłem jak zainwestujesz w preamp.
Ten ampli nie ma preampa gramofonowego?
Zastanów się też nad zmianą wkładki, bo AT91 to taka opcja minimalistyczna i bardzo szybko będzie wąskim gardłem jak zainwestujesz w preamp.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dziękuję za wskazówki.
Domyślam się, że pisząc o Kambodży masz na myśli Cambridge Audio, a jakiś konkretny model?
Co do Bufonika to nie mam pojęcia o czym piszesz. mógłbyś doprecyzować.
A już skoro rozpocząłeś wątek o wkładce to co byś polecił w rozsądnym budżecie, zaczynam przygodę z winylami więc nie chcę się od razu "ładować" w koszty.
Niestety nie maTen ampli nie ma preampa gramofonowego?

Domyślam się, że pisząc o Kambodży masz na myśli Cambridge Audio, a jakiś konkretny model?
Co do Bufonika to nie mam pojęcia o czym piszesz. mógłbyś doprecyzować.
A już skoro rozpocząłeś wątek o wkładce to co byś polecił w rozsądnym budżecie, zaczynam przygodę z winylami więc nie chcę się od razu "ładować" w koszty.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Najwyższy na jaki Ciebie stać

viewtopic.php?f=65&t=12701
Wkładek jest pierdyliard, a definicji "rozsądnego budżetu" również sporo, niemniej skoro chcesz zainwestować w preamp za tysiaka to chyba dobrze by było co najmniej tyle włożyć jeszcze we wkładkę i igłę.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Zastanawiam się jeszcze czy warto kupować pre-ampa dla dwóch rodzajów wkładek MM/MC? Na czym polega różnica pomiędzy tymi wkładkami? Przepraszam, ale jestem poczatkujący i chciałbym się trochę rozeznać w temacie a widzę, że koresponduje z kompetentną osobą (chyba lepiej nie mogłem trafić
)
Zastanawiam się jeszcze czy warto kupować pre-ampa dla dwóch rodzajów wkładek MM/MC? Na czym polega różnica pomiędzy tymi wkładkami? Przepraszam, ale jestem poczatkujący i chciałbym się trochę rozeznać w temacie a widzę, że koresponduje z kompetentną osobą (chyba lepiej nie mogłem trafić

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli kiedyś będziesz chciał kupić wkładkę MC to pewnie, czemu nie.
Sposób generowania sygnału jest "odwrotny" i wymaga nieco innego stopnia wzmocnienia.
Sposób generowania sygnału jest "odwrotny" i wymaga nieco innego stopnia wzmocnienia.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Co do CA to w budżecie, który podajesz (w kupię) masz nowe od 800 do 1300 powiedzmy, ale modele CA kupuje się zasadniczo w granicach 250-550. Wówczas jest to sensowne jeśli idzie o tę konstrukcję, zwłaszcza modele starsze. Ceny nowych są zupełnie niekonkurencyjne w stosunku do konstrukcji i możliwości DIY.
Dla równowagi co do Bufona warto zapoznać się z wątkiem o PreamP Jaculka:
viewtopic.php?f=65&t=15575
Jest trochę opinii już na forum (oraz posiadaczy), a wkrótce mają pojawić się konkretniejsze testy o ile wiem od konstruktora.
To może warto poczekać.
Generalnie poczytaj opinie o Pyszałku (sporo użytkowników via forum) i o PreamP Jaculka.
BTW, obie konstrukcje DIY kupisz poniżej zakładanego budżetu, to dodatkowy bonus przy dobrej jakości wykonania i gwarancji serwisowej DIYMakerów, a na pewno znasz ten kawałek Zeppów
Dla równowagi co do Bufona warto zapoznać się z wątkiem o PreamP Jaculka:
viewtopic.php?f=65&t=15575
Jest trochę opinii już na forum (oraz posiadaczy), a wkrótce mają pojawić się konkretniejsze testy o ile wiem od konstruktora.
To może warto poczekać.
Generalnie poczytaj opinie o Pyszałku (sporo użytkowników via forum) i o PreamP Jaculka.
BTW, obie konstrukcje DIY kupisz poniżej zakładanego budżetu, to dodatkowy bonus przy dobrej jakości wykonania i gwarancji serwisowej DIYMakerów, a na pewno znasz ten kawałek Zeppów