Jasne. Warto zaglądać na giełdę. To fakt.
Hitachi PS48 z giełdy:
Tu niestety początkującej należy się kilka informacji więcej.
- brak zdjęć w ogłoszeniu, a kolega sprzedający skądinąd wiem lubi dobre i ostre fotografie, czemu ich nie zamieszcza?
- zdjęcia są w linku od Łukasza31, kiedy go sprzedawał, tu rekomendacja bdb, bo to bdb ręka, ale Łukasz już ten gramofon sprzedał.
Czemu tak szybko idzie znowu pod młotek? Nie wiadomo. Ja pytany, czemu sprzedajesz, odpowiadam: bo już nie chcę go mieć. Jak jest tu? Nie wiem, ale wiem że kolega sprzedający to szczególarz i perfekcjonista jeśli idzie o jakość i detale. Tu pewnie warto się zastanowić nad tą interesującą ofertą, bo 1700 + 500 (ex oferowana) wkładka, to nadal bardzo dużo pieniędzy, nawet w obliczu hiperinflacji, nowego ładu i szalejącego wirusa.
- gramofon jest obecnie za 1700 bez wkładki, nic w tym złego ale koleżankę początkującą czekałby od razu zakup wkładki, no i kolejne poszukiwania - wykonalne, spoko i pomożemy, ale droga się wydłuża
- oferowana na początku wkładka Nagaoka MP110 za 500 pln używana, to też OK, bo zaoferować mozna wszystko na miarę swojej wyobraźni, warto jednak pamiętać, że i kupujący może dysponować tym zmysłem. Tylko, że akurat dzisiaj ta wkładka
nowa on stock kosztuje w przeliczeniu dokładnie
582 pln (dzisiejsza oferta u Duńczyka - akurat sprawdzałem).
Moja opinia:
Poszukałbym czegoś innego.
Ten się sprzeda komuś mniej początkującemu zapewne, choć wisi już dość długo, nic w tym zdrożnego bo ofert jest teraz b.dużo to ludzie szukają, oglądają, konsultują, wybierają co dla nich najlepsze, no jak to przy zakupach.