gramofon do 2k używany
-
gramofon do 2k używany
Dobry wieczór
Żeby nie owijać w bawełnę, col do używki jestem przekonany, niemniej wolałbym zamiast czegoś takiego https://allegro.pl/oferta/technics-sl-q ... 4291fbf951
.... drogo, pójść w Duala https://allegro.pl/oferta/gramofon-dual ... 0493177064
zakres wkładek szerszy, z punktu widzenia samej estetyki też. Niemniej jest to sprzęt wieloletni, w z tym, czy jednak nie lepiej "pójść" w Technicsa, bo zakładam, że tak jak z autem dla ludu, japończyk będzi miał tańsze ew. zamienne częsći.
Muza jazz, polski rock z lat 80-90, progresywny itp.
Proszę o pomoc
Żeby nie owijać w bawełnę, col do używki jestem przekonany, niemniej wolałbym zamiast czegoś takiego https://allegro.pl/oferta/technics-sl-q ... 4291fbf951
.... drogo, pójść w Duala https://allegro.pl/oferta/gramofon-dual ... 0493177064
zakres wkładek szerszy, z punktu widzenia samej estetyki też. Niemniej jest to sprzęt wieloletni, w z tym, czy jednak nie lepiej "pójść" w Technicsa, bo zakładam, że tak jak z autem dla ludu, japończyk będzi miał tańsze ew. zamienne częsći.
Muza jazz, polski rock z lat 80-90, progresywny itp.
Proszę o pomoc
-
-
Re: gramofon do 2k używany
no właśnie o to mi chodzi, jakiś koszmar totalny, do 1k max powinny kosztować, na starych gramofonach można zrobić
mega pieniądz jak widzę
mega pieniądz jak widzę
-
Do 2k da się znaleźć spoko gramofon, tylko musisz się zastanowić czego szukasz. Napęd, ramię, czy dżewniany czy nie itd.
-
https://allegro.pl/oferta/gramofon-sony ... 0442293450
taki....
nie chodzi mi konkretnie o markę, choć Sony jest spoczko, tylko chodzi mi o zasady: ramię S, wkładka 1/2, napęd bezpośredni/paskowy tutaj nie mam preferencji, choć uważam, że direct będzie lepszy przy gramofonach t. vintage, bo wydaje mi się, że gumki napędowe z XXI wieku mogą zawodzić, dżewniany jak piszesz nie..., gdybyś Zbyszku mógł coś polecić ??
taki....

-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dlaczego?Friendee_36 pisze: ↑25 mar 2021, 22:32o i gdyby miał modyfikowalne wyjścia RCA to jużw ogóle byłoby super.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
...dłuższa opowieść, ale niech tam..
Do niedawna w systemie Atoll AM200/ST200 grał Wojtku, teraz się nie nabijaj TEAC N 300. Z rzadka, ale skutecznie na AT 100E, wkładka zrobiła różnicę. CA na przedwzmaku 551P. Wymieniłem Atolla na Arcama HDA SA 30, zajefajny wzmak.
Kapitalny MM/MC wbudowany, ten TEAC zagrał, naprawdę spoko. Niemniej, jak go usłyszałem to nie powstrzymałem się od sprzedaży;-) i zacząłem szukać "prawdziwka", grałem kiedyś w latach młodości na Fonice GS 531 chyba tak jej na imię było, fajna szlifierka wspomnieć czar.
Ten Atoll z CDekiem CA 651 był spięty po coax. A same klocki Atolla Tellurium Black...i właśnie zmierzamy do końca. Otóż RCA tellurium w czerni są w mojej opinii genialne do ciepełka vinyli, stąd pomysł, żeby zamiast je sprzedawać, choć i tak zszedłem z ceny już do 1,2 k w allegro, może lepiej wykorzystać je do spięcia z Arcamem jakiegoś fajnego gramofonu.ufff, teraz może jakiśpomysł na realizację ???
Z góry serdecznie dziękuję

Kapitalny MM/MC wbudowany, ten TEAC zagrał, naprawdę spoko. Niemniej, jak go usłyszałem to nie powstrzymałem się od sprzedaży;-) i zacząłem szukać "prawdziwka", grałem kiedyś w latach młodości na Fonice GS 531 chyba tak jej na imię było, fajna szlifierka wspomnieć czar.
Ten Atoll z CDekiem CA 651 był spięty po coax. A same klocki Atolla Tellurium Black...i właśnie zmierzamy do końca. Otóż RCA tellurium w czerni są w mojej opinii genialne do ciepełka vinyli, stąd pomysł, żeby zamiast je sprzedawać, choć i tak zszedłem z ceny już do 1,2 k w allegro, może lepiej wykorzystać je do spięcia z Arcamem jakiegoś fajnego gramofonu.ufff, teraz może jakiśpomysł na realizację ???
Z góry serdecznie dziękuję

-
...ten soniak nie wiem tylko, czy nie za drogo Sony PS-4750 1,7k
Nie śledziłem od kilku lat cen
Nie śledziłem od kilku lat cen
- Regsoft
Ładny Soniacz ... niestety (dla mnie) manualny ... cena ujdzie ale żadna okazja (nie znam wartości tej wkładki) ... tylko niepokoi mnie ten czarny talerz ...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Aha.Friendee_36 pisze: ↑25 mar 2021, 23:04Otóż RCA tellurium w czerni są w mojej opinii genialne do ciepełka vinyli
Większość porządnych gramofonów ma na stałe wyprowadzone przewody sygnałowe.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
...sugerujesz, że może być nieoryginalny?? Czy o co chodzi? Aż tak nie siedzę w kilkudziesięciu letnich talerzach. Co w kolorze czarnym jest podejrzanego??
-
w czasach porządnych gramofonów o ile się orientuję, generalnie nie montowano RCA do modyfikacji. Wszystko było podpięte do interioru. I to nie tylko gramofonów, ale i innego hifiWojtek pisze: ↑26 mar 2021, 00:05Aha.Friendee_36 pisze: ↑25 mar 2021, 23:04Otóż RCA tellurium w czerni są w mojej opinii genialne do ciepełka vinyli
Większość porządnych gramofonów ma na stałe wyprowadzone przewody sygnałowe.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Interioru?
Nie wiem o czym Ty piszesz.
Nie wiem o czym Ty piszesz.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-