Wystawiam na sprzedaż swój wzmacniacz lampowy Braun CSV13
Kultowy design Dietera Ramsa, obecny w kilku muzeach sztuki nowoczesnej, m.in. w nowojorskim MOMA.
Rok produkcji 1963.
Wzmacniacz to konstrukcja typu Push-Pull na lampach EL84. Wbudowane pre phono bardzo dobrej jakości. Korekta tonów wysokich i niskich, podbicie średnicy (Presence), filtr rumble, i tryb mono.
Sprzedawany egzemplarz jest po kompletnym remoncie/odbudowie.
Wymieniona zdecydowana większość elementów pasywnych. Nowe markowe rezystory Vishay Dale i Kiwame dobrane z tolerancją 0%.
W kluczowych miejscach układu kondensatory styroflexowe. W roli kondensatorów sprzęgających kondensatory olejowe k40u9, Mundorf Evo i Vishay MKT1813.
Trafa wymienione na nowe od Welter Audio. Robione wg. oryginalnej specyfikacji, ale na lepszych wyżarzanych blachach i impregnowane próżniowo.
W zasilaczu anodowym dodatkowe kondensatory.
Obudowa wypiaskowana i pomalowana na nowo. Nowe terminale przyłączeniowe.
Lampy mocy to radzieckie 6p14p w wersji militarnej, w preampie i w odwracaczu fazy militarne Jan GE 5751, w pre phono ecc803s JJ z długą anodą.
Wzmacniacz gra fantastycznie. Można go spokojnie postawić obok Lebena CS300 czy AN Oto Phono PP. U mnie gra ze Snellami E/III i spokojnie daje radę choć ma tylko 12W mocy na kanał.
Kosztowność: 5000 PLN. Zapraszam po odbiór osobisty. W Krakowie i okolicach mogę podwieźć.
Dziękuję z góry za wszelkie uwagi, że za taki zgrzebany wzmacniacz to mogę dostać co najwyżej w pysk. Jak ktoś chce, to zawsze można polować na egzemplarz z niemieckiej wystawki. Polecam wtedy od razu dokupić gaśnicę do kompletu.
[s] Wzmacniacz lampowy Braun CSV13
-
[s] Wzmacniacz lampowy Braun CSV13
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2021, 13:01 przez zbyszek1982, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: [s] Wzmacniacz lampowy Braun CSV13
Delikatna podbitka
Jakby ktoś w Krakowie i okolicach był zainteresowany, to mogę podjechać ze wzmacniaczem celem prezentacji