Monitory te były osobiście odebrane z DE od pierwszego właściciela, który grał na nich wiele lat, dostałem nawet oryginalną instrukcję obsługi

Najwyższy model monitorów japońskiej marki Crysler Living Audio CE-5ac II , charakteryzujacy się głosnikiem basowym z dwoma antenkami, ale przede wszystkim żółtym przetwornikiem średnio tonowym, który przepięknie odtwarza wokale i oddaje barwę instrumentów. Jest to model z bardzo rozbudowaną zwrotnicą - możemy się wpiąć bezpośrednio w każdy głośnik.
Nie są to najbardziej audiofilskie kolumny ze zlokalizowanym co do centymetra źródłem pozornym, ale dają olbrzymią przyjemność odsłuchu, grają bardzo ciepło, przyjemnie, mają ponad 90db efektywności więc spokojnie napędzi je nawet słaba lampka. U mnie grały w 20mkw i chwilę w małym pokoju i w obu pomieszczeniach spokojnie dawały radę. Natomiast jako, że to już 3ci komplet głośników i już jedzie do mnie 4ty to trzeba z czegoś zrezygnować

Stan wizualny 9/10 - jakies małe mankamenty się znajdą jak to w kolumnach, które mają już tyle lat, ale zachowane są pięknie - nigdzie tak ładnych nie widziałem, a troszkę na nie polowałem.
Cena: 2,5k