Dzień dobry/dobry wieczór
Czy ktoś z forumowiczów mógłby pokusić się o ocenę wydania polskiego (Muza 1990 r.) płyty ZZ Top"Recycler". Zastanawiam się nad kupnem, ale nie mam możliwości wcześniejszego przesłuchania...no i nie wiem jakie jest brzmienie i jakość tego wydania.
zz top recycler muza
- Ramirez
- Gramofon: Sony PS-4300
Re: zz top recycler muza
Wg. mojej oceny brzmienie bez zastrzeżeń. Mam i jestem zadowolony. Oczywiście, trzeba trafić na egzemplarz który nie był toczony na Mister Hitach.
-
Hmmm...tylko czy każdy z obecnych posiadaczy kilkunasto/kilkudziesięcioletnich winyli ma dokładne pojecie o jego historii toczenia? Dziękuję za opnię z pierwszej ręki, a właściwie pierwszego ucha. Cieszę sie że pozytywna.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Każdy raczej nie, ale pierwszy właściciel raczej tak
Na logikę.
A może by tak po prostu zachodnie wydanie? Jest dostępne i niespecjalnie drogie.

A może by tak po prostu zachodnie wydanie? Jest dostępne i niespecjalnie drogie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pierwszy-na logikę-być może powinien. Jednak ja sam posiadam kilka płyt od około 40 lat i mimo- jak mi się wydaje, w miarę logicznego rozumowania- nie pamiętam wszystkich moich urządzeń na których odtwarzałem je. Niemniej duża część płyt pełnoletnich zmieniało już swoich "Panów" kilka razy, a póki co nie spotkałem się z dołączoną metryczką kto na czym słuchał...(oczywiście każdy słuchał na najlepszym sprzęcie, a szczególnie gdy sprzedaje płytę
).
Może być i zachodnie wydanie, tylko że tak naprawdę zdecydowana większość dostępnych egzemplarzy jest pochodzenia rodzimego. Co ciekawe niektórzy sprzedający twierdzą, że to wydania europejskie( czyli w domyśle zachodnie).
No ale skoro posiadacze polskiego wydania mogą potwierdzić, że jakość winyla jest o.k. to może nie ma sie co napinać na wydanie zachodnie?

Może być i zachodnie wydanie, tylko że tak naprawdę zdecydowana większość dostępnych egzemplarzy jest pochodzenia rodzimego. Co ciekawe niektórzy sprzedający twierdzą, że to wydania europejskie( czyli w domyśle zachodnie).
No ale skoro posiadacze polskiego wydania mogą potwierdzić, że jakość winyla jest o.k. to może nie ma sie co napinać na wydanie zachodnie?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Myśl w kategoriach że "jakość OK" niekoniecznie oznacza "równe lub lepsze od zachodnich" 
Dla mnie "jakość OK" polskiego tłoczenia to takie "da się słuchać"
Tak czy siak, wybór jest Twój.

Dla mnie "jakość OK" polskiego tłoczenia to takie "da się słuchać"

Tak czy siak, wybór jest Twój.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dokładnie tak. Każdy odpowiada sam za swoje czyny. Niemniej "konsultacje społeczne" też są (czasem) przyczynkiem do podjęcia ostatecznej decyzji.