Przedwzmacniacz Jabel J-71
-
Przedwzmacniacz Jabel J-71
Witam. Niedawno kupiłem sobie przedwzmacniacz do samodzielnego montażu Jabel J-71 za 13 zł (odbiór osobisty), 4 gniazda RCA w cenie 7 zł szt, wyłącznik z podświetleniem led 5 do12v 14 zł, zasilacz 25 zł, a i tranzystory wymieniłem na BC550. Obudowe wykonałem sam z blachy ocynkowanej, bo taką akurat posiadałem. Po uruchomieniu pre muszę przyznać, że gra lepiej niż ART DJ PRE ll którego posiadam. Zastanawiam się czy jak bym złożył taki pre na lepszych podzespołach na przykład tranzystorach Fairchild i kondensatorach Nichicon (Musa) to usłyszę różnicę.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Przedwzmacniacz Jabel J-71
Zawsze usłyszysz różnicę przy wymianie newralgicznych elementów układu.
Jednakże sensowność inwestowania w bieda-układ jest mocno dyskusyjna.
Jednakże sensowność inwestowania w bieda-układ jest mocno dyskusyjna.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
Dokładnie. Problemem nie jest jakość części, tylko konstrukcja układu. Szacun za montaż, bo to Ci wyszło trochę tak jakbyś kupił Poloneza z 1000 zł i wrzucił 30,000zł w remont. Wygląd niezły, no ale i tak nie pojedzie.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Jeśli lubisz tego rodzaju prace, to ściągnij sobie jakiś uznany układ pphono w postaci chińskiego klona w tailach z płytką do składania z aliexpressa. Możliwości jest sporo: trans, lampka. Kwestia potem jest w strojeniu i rozwiązaniu zasilania, ale są małpy jest zabawa.
-
Dzięki za opinie i sugestie. Na pewno wezmę je pod uwagę i jak czas pozwoli rozejrzę się za czymś lepszym. Po prostu frajda jest jak się zrobi coś samemu.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Pełna zgoda. Satysfakcja jest. Jeśli faktycznie gra lepiej niż DJ to jest nawet sukcesJacek 1972t pisze: ↑24 sie 2018, 08:18Dzięki za opinie i sugestie. Na pewno wezmę je pod uwagę i jak czas pozwoli rozejrzę się za czymś lepszym. Po prostu frajda jest jak się zrobi coś samemu.

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850