Czołem,
Jak w temacie, kupię headshell do JVC L-A21 lub L-A10 (czyli ramię proste), najchętniej w kolorze srebrnym, aczkolwiek czarnym też nie pogardzę. Mogę też kupić któryś z tych gramofonów jeśli są uszkodzone - na części. Zależy mi na headshellu z JVC lub zamienniku o identycznych wymiarach co oryginalny, z tego co widzę to każdy producent robi inny wymiar.
pzdr
Konrad
Kupię headshell do JVC L-A21 lub L-A10
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
Kupię headshell do JVC L-A21 lub L-A10
JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Kupię headshell do JVC L-A21 lub L-A10
Standard ADC definiował przede wszystkim gniazdo i kąt, a długość mogła być różna.
W SME/Ortofon zresztą to samo - gniazdo OK, ale długość czy rozstaw oczek/fasolek itd. już może być różnoraki
Ba, Grace w swoich ramionach ma odwrócone kanały względem wszystkich innych ramion, mimo że stosuje gniazdo Ortofonowe
Tak więc na Twoim miejscu polowałbym za oryginalnymi koszykami JVC/Victor.
W SME/Ortofon zresztą to samo - gniazdo OK, ale długość czy rozstaw oczek/fasolek itd. już może być różnoraki

Ba, Grace w swoich ramionach ma odwrócone kanały względem wszystkich innych ramion, mimo że stosuje gniazdo Ortofonowe

Tak więc na Twoim miejscu polowałbym za oryginalnymi koszykami JVC/Victor.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
Re: Kupię headshell do JVC L-A21 lub L-A10
No właśnie...
Dzięki Wojtku. Także gdyby komuś ten headshell zalegał to go chętnie odkupię lub wymienię na jakieś inne fanty.
Dzięki Wojtku. Także gdyby komuś ten headshell zalegał to go chętnie odkupię lub wymienię na jakieś inne fanty.
JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..