Mam pytanie: czy warto inwestować w inną antenę? Jeżeli tak, to co można kupić, by nie było szumów w głośnikach?
Ostatnio stałem się bardziej wyczulony na dźwięki (szumy itp.), chyba przez słuchanie winyli z gramofonu

Ja podlaczylem antene zewnetrzna i wszystko gra. Dzwiek idealny, ale jaka to antena jest to nie powiem bo nie wiem. Jeszcze nie bylem na dachu. Te kabelki sa da d..y, chyba ze masz bardzo mocny sygnalwojciech06 pisze:am pytanie: czy warto inwestować w inną antenę? Jeżeli tak, to co można kupić, by nie było szumów w głośnikach?
W tym zestawie to zależy od pogodywojciech06 pisze:Ostatnio zauważyłem (słuchowo), że podczas odbioru stacji zakresu FM, mimo anteny pokojowej FM (biały kabelek - akcesorium dołączone do amplitunera ONKYO TX-SR507) słyszę szumy w głośnikach
Tak.JacK pisze:Czy wiecie może jak to jest z radiem.
Nie.JacK pisze:Też ktoś planuje podobny zamach w przyszłości ?
A ja w telefonieJacK pisze:słucham od czasu do czasu Trójki
Kup sobie dobry smatrfon, sciagnij aplikacje i masz z 50000 stacji radiowych. Problem z glowy. Zrobilem tak i nie zaluje. Slucham co chce i kiedy chce. Nawet Polskie Radio w samochodzie (jakie chce). W domu podlanczam pod ampli. Powiem ci ze jakosc jest naprawde dobra, szczegolnie na stacji Voice Of Rock Radio ( zobacz to w necie, nadaja na calkowitym legalu) http://www.voiceofrock.com/radio/JacK pisze:W 2013 będzie koniec telewizji analogowej. Czy wiecie może jak to jest z radiem. Też ktoś planuje podobny zamach w przyszłości ? Ja wprawdzie słucham od czasu do czasu Trójki i paru innych stacji za pomocą dekodera telewizji N spiętego z amplitunerem ale zostaje jeszcze muzyka słuchana z radyjka w samochodzie.
w okolicach roku 2004 mówili że najpóźniej w 2010, potem koło 2007 że w 2012 ;p chociaż data 2013 jest bardzo prawdopodobna bo już bodajże skończyli w kilku miejscach testy i jakoś za pół roku mają zacząć zamieniać nadajniki analogowe na cyfroweJacK pisze:W 2013 będzie koniec telewizji analogowej
W 2012 będzie koniec świata, więc nie wiem, czy jest sens się czymkolwiek przejmować...JacK pisze:W 2013 będzie koniec telewizji analogowej.
Super, ale pomyśl na jakiej zasadzie to działa. Aplikacja ta łączy się przez Internet z stacją radiową i ściąga strumień audio, zazwyczaj w mp3 lub podobnym formacie, o różnym stopniu jakości (od 32kbps w górę). Ciągłe ściąganie mp3 z sieci przekłada się na dość duży transfer danych na komórkę.Darek pisze: Kup sobie dobry smatrfon, sciagnij aplikacje i masz z 50000 stacji radiowych. Problem z glowy. Zrobilem tak i nie zaluje. Slucham co chce i kiedy chce. Nawet Polskie Radio w samochodzie (jakie chce). W domu podlanczam pod ampli.