Aktualnie posiadam:
- :/ amplituner kina domowego :/ Pioneer VSX-C100 z dwiema stojącymi kolumnami dedykowanymi do tego modelu S-CR 32,
- gramofon tangencjalny Technics SL-5 (nie chce go zmieniać)
- pre gramofonowy ART DJ pre II
Chcę zrobić rozeznanie a przede wszystkim posłuchać Waszych rad i propozycji na wzmacniacz i kolumny (najchętniej podłogowe):
1. Na wersję budżetową czyli "przezimowanie", które zagra napewno lepiej niż to co jest teraz
2. Na wersję do 1500/2000pln
3. Czy może pomyśleć o zmianie samych głośników w tych kolumnach na jakieś lepsze? Czy warto i czy jest sens w porównaniu z kupnem innych kolumn?
Myślałem żeby więcej wydać na kolumny niż na wzmacniacz...choć dobre kolumny oddadzą słabość wzmaka to wydaje mi się, że strata jakości będzie mniejsza, niż w przypadku gdy dobry wzmak gra słabymi kolumnami...
Wiem, że pewnie ciężko poradzić coś w takim temacie komuś, kto ma duże wymagania co do dźwięku (najlepiej by było mieć kasę, kupić jakąś lampę itd.. ale niestety tak nie jest)...Zaznaczam też, że nie chcę ślęczeć przy gramofonie ze stosem igieł i wkładek i słuchać, która ma więcej basu i góry, a która środka..choć w moim przypdku T4P długo by nie było

Mam nadzieję, że da się coś poradzić na moje przypadłości

Dzięki z góry za ewentualne odpowiedzi!
Pozdrawiam,
Mikolay
Ps. dołączam fotkę głośników i pokoju jak jest teraz