Moja zona uwielbia ich do dzis a kilka ich plyt zostalo wykonczonych na dyskotekach i prywatkach
Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Dziadek
- Kontakt:
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Dziadek
- Kontakt:
Limahl - Don't Suppose
- holy_shit_89
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Efekt zakupów u kolegi Darkmana. Płyty są w super stanie. Polecam zakupy u niego.
Wczorajszy odsłuch:
Rush – Permanent Waves Rush – 2112 Rush – A Show Of Hands Rush – A Farewell To Kings A dzisiaj zaczynam od:
Rush – Signals
Wczorajszy odsłuch:
Rush – Permanent Waves Rush – 2112 Rush – A Show Of Hands Rush – A Farewell To Kings A dzisiaj zaczynam od:
Rush – Signals
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Ewidentnie jesteś fanem Rush.lopek3 pisze:Efekt zakupów u kolegi Darkmana. Płyty są w super stanie. Polecam zakupy u niego.
Wczorajszy odsłuch:
Rush – Permanent WavesR-1273922-1227527060.jpeg.jpg
Rush – 2112R-814617-1275288606.jpeg.jpg
Rush – A Show Of HandsR-1447826-1220457954.jpeg.jpg
Rush – A Farewell To KingsR-4125070-1449621933-5161.jpeg.jpg
A dzisiaj zaczynam od:
Rush – SignalsR-2186439-1334221118.jpeg.jpg
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- lopek3
I wcale tego nie ukrywamMyszor pisze: Ewidentnie jesteś fanem Rush.
Ale też Dream Theater jest wysoko na mojej liście.
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
My Discogs
My Discogs
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Po kolacji to tylko
Fly By Night
Fly By Night
Fly By Night
(u Ciebie Lop, to jest pierwsza płyta na "Archives" jak wiesz)
Fly By Night
Fly By Night
Fly By Night
- lopek3
Raczej dzisiaj nie dotrwam, ale jutro napewno.darkman pisze:Po kolacji to tylko
Fly By Night
Fly By Night
Fly By Night
Na razie leci
Rush – Roll The Bones
My Discogs
My Discogs
- Cracker
Wynton Marsalis - Standard Time vol.3
Columbia - C46143 - USA
Columbia - C46143 - USA
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- Regsoft
- darkman
- Kontakt:
Jako wielbiciel Milesa to oczywiście nie lubię Marsalisa i nie zbieram ale szacun, bo gość na prawdę potrafi grać! Szkoda, że nie zbieram ale Miles go nie lubił, a mafia nie wybacza. Zresztą czasem wieczorem, gdy wiem, że Miles już śpi i nie widzi - słucham z kompaktów.. bo kilka mam schowanych w szufladzie. te nagrania, zwłaszcza klasyczne są przepieknie zagrane i diabelnie akademicko w sensie pozytywnym.
Ta guma to musiała być tzw balonówa sowiecka z Kaczorem Donaldem, double pack
- vinylfan
- Gramofon: Dual CS 460
Nie przypominam sobie, żeby balonowe gumy z Kaczorem Donaldem były produkcji radzieckiej (sowieckiej).Na opakowaniach bylo jak byk napisane "Maple Leaf Amsterdam, Holland".darkman pisze:Ta guma to musiała być tzw balonówa sowiecka z Kaczorem Donaldem, double pack
Gramofony:Dual CS 460 + Ortofon OM 10, Unitra G-620 Fryderyk + AT-95E
Odtwarzacze CD: Denon DCD 1500 AE, Technics SL-PG 500A,
Wzmacniacze: Denon PMA 1500AE, Technics SU-V45A,
Kolumny głośnikowe: KEF Q700, Tannoy Mercury 7.4
- darkman
- Kontakt:
Jestem pewien, że masz rację. Dziękuję za uwagę, choć nic nie wnoszącą do tematu.
Kolego @vinylfan, masz do mnie jakieś uwagi(?) to proszę na PW. Od wczoraj robisz przytyki, a to o ortografii, a to o gumie do żucia.
W mojej opinii tego rodzaju zachowania noszące znamiona hejtu są na naszym forum postrzegane jako naganne. Zwłaszcza, że tematyka forum dalece odbiega od nieuprawnionych uwag, które pozwalasz sobie robić. Zwracam Ci uwagę, bowiem oczekiwanie na dalszy rozwój wypadków nie sprzyja zachowaniu klasy miejsca w którym jesteśmy i które wiele osób ceni za bezkonfliktowość.
Życzysz sobie bym skorzystał z przycisku "zgłoś ten post" i przesłał go jako uwagę do moderatora? Skorzystaj proszę z prawa milczenia. Masz je i jest niezbywalne. Zawsze możesz mnie umieścić w skrypcie forum "ignorowani". Unikniesz w ów sposób epatowania uczestników forum uwagami o niesmacznym zabarwieniu.
Oczekuję jednak minimum szacunku od interlokutorów nawet o nastawieniu pejoratywnym. Wszelkie spory w tej kwestii będę rozstrzygał na drodze przepisanej prawem. Proszę to traktować jako informację ostateczną z mojej strony.
Niniejszym żądam zaprzestania uporczywego nękania w formie pisemnej oraz jakiejkolwiek innej, które mogłyby być zakwalifikowane jako noszące znamiona występków naruszających moją godność osobistą.
Kolego @vinylfan, masz do mnie jakieś uwagi(?) to proszę na PW. Od wczoraj robisz przytyki, a to o ortografii, a to o gumie do żucia.
W mojej opinii tego rodzaju zachowania noszące znamiona hejtu są na naszym forum postrzegane jako naganne. Zwłaszcza, że tematyka forum dalece odbiega od nieuprawnionych uwag, które pozwalasz sobie robić. Zwracam Ci uwagę, bowiem oczekiwanie na dalszy rozwój wypadków nie sprzyja zachowaniu klasy miejsca w którym jesteśmy i które wiele osób ceni za bezkonfliktowość.
Życzysz sobie bym skorzystał z przycisku "zgłoś ten post" i przesłał go jako uwagę do moderatora? Skorzystaj proszę z prawa milczenia. Masz je i jest niezbywalne. Zawsze możesz mnie umieścić w skrypcie forum "ignorowani". Unikniesz w ów sposób epatowania uczestników forum uwagami o niesmacznym zabarwieniu.
Oczekuję jednak minimum szacunku od interlokutorów nawet o nastawieniu pejoratywnym. Wszelkie spory w tej kwestii będę rozstrzygał na drodze przepisanej prawem. Proszę to traktować jako informację ostateczną z mojej strony.
Niniejszym żądam zaprzestania uporczywego nękania w formie pisemnej oraz jakiejkolwiek innej, które mogłyby być zakwalifikowane jako noszące znamiona występków naruszających moją godność osobistą.
- vinylfan
- Gramofon: Dual CS 460
Kolego drkman - bez urazy. W swoich postach zwróciłem jedynie uwagę na nierzetelność jaką kolega zawarł w swoim tekście oraz na niepoprawność ortograficzną w innym. Jestem wyczulony na takie sprawy, ale jeśli kolega uważa to za nękanie - to przepraszam. W żadnym wypadku nie miałem takiej intencji jaką mi kolega przypisuje. I dla jasności - nie mam pejoratywnego nastawienia ani do kolegi darkmana ani do żadnego innego uzytkownika forum.
Gramofony:Dual CS 460 + Ortofon OM 10, Unitra G-620 Fryderyk + AT-95E
- Tarkus
Niesamowita okładka. Kiedy się jej przyjrzałem, byłem prawie pewien, że w jej projektowaniu "maczał palce" Storm "Hipgnosis" Thorgerson, ale sprawdziłem - jednak nie. Art Direction, Design – Hugh Syme; Artwork [Digitals] – Joe Berndt; Photography by John Scarpati. Jednak podejrzewam, że jakaś inspiracja mogła być (zresztą nie pierwsza i nie ostatnia u tego plastyka).lopek3 pisze:Rush – Roll The BonesR-1368169-1213465586.jpeg.jpg
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)