grzehu82 pisze: ↑25 lis 2021, 20:00
Saba VS-2160 jest za słabą opcją do wątku wzmacniacz do 700zł
Nie, no jasne, wyleczyliście mnie z niej, ale taka była cena i dlatego do tego wątku trafiła, na to już nie mam wpływu za ile ludzie ją wystawiają.
Ale już wyjaśniam... Zanim zadałem pytanie przeszukałem wątki zakupowe. Nie tylko w spr. tej Saby.
W listopadzie '17 roku kolega amrowek polecał ją w wątku do 700 i 1000, w styczniu i lipcu '18 roku również kolega amrowek polecał ją w wątku do 1000zł. W 2012 sam szef polecał w ją wątku do 700, a w 2011 cytuję "Bardzo dobra, a niepozorna jest też np. ta Saba VS-2160" załączajac link do oferty za 350. Wyszukiwarka forumowa wyrzuca polecenia tej saby jako dobrego wyboru na 3 stronach.
O ile stare linki z alle pozwalają jeszcze czasem sprawdzić cenę za jaką był sprzęt wystawiony te kilka lat temu, to olx, którego najczęściej używa kolega amrowek już nie więc trudno prześledzić cenę ostatnie 2-4 lata np. i człowiek sugeruje się tylko tytułami wątków - do xxx.
Przyznasz chyba, że będąc krótko na forum jak ja i sugerując się tym, że od 10 lat jest polecana w wątkach zakupowych oraz tytułami tych wątków - 700/1000 czy Wojtka sugestią 10 lat temu (a więc dochodzi inflacja, ceny w górę/moda na stereo/vintage, "tanio już było" itp. to można odnieść wrażenie, że 600 zł to dobra cena za tak często polecany na forum model?
Nie śledzę cen sprzętu przez ostatnie kilka lat jak Wy tutaj, tematem zainteresowałem się teraz i jak widzę ofertę na jakiś wzmacniacz, wrzucam tu w wyszukiwarkę, wyskakują mi wątki z ostatnich 3-4 lat od 700 do 1000 + Wojtka "bardzo dobra" (w sumie to było decydujące dla mojego w ogóle zainteresowania tym modelem) więc uznałem, że cena rośnie i 600 to jest spoko oferta i warto. A do tego ładna jest
Tylko tyle...
Ale dość już o tym, nie warto za ten pieniądz to nie warto, w tej kwestii mam do Was zaufanie