dobra, to znajdźcie mi jeszcze korpus V-15, bo ten z allegro V-15LM, który linkowałem w temacie o legendarnej shure poszedł i ni ma, a trza było kupować, a potem linkować Coś mi się wydaje, że dla mnie na dobry początek E by wystarczył...
to znajdźcie mi jeszcze korpus V-15, bo ten z allegro V-15LM
No żartujesz chyba....
Z ciekawości wszedłem na ebaya i jest ich tam co najmniej kilka, zarówno zwykłych jak i dualowskich
Podpowiem, że taniej można kupić na ebay.kleinanzeigen w komplecie z Telefunkenem S600...
pamiętaj, że zgłębiłeś ledwie niszowy, analogowy fragment audiofilskiego świata, dlatego zapewne tak prosto ci się kategoryzuje, cóż, życzę ciągłego poszerzania horyzontów i nie zasklepiania się w dobrze ci znanym w sumie budżetowym grajdołku
Uważasz że sprawdzanie granic mojej cierpliwości to mądre posunięcie w Twojej sytuacji, zasmarkany żółtodziobie?
darkman, popatrz na ceny w Jico tych lepszych szlifów do M97 i ostygniesz z tą relacją jakość/cena... E $97, HE $128, tak jak pisałem, drożej od V15!!!
To że Ty czegoś nie rozumiesz jeszcze nie znaczy że inni też nie są świadomi.
Oj tak. V15tka ma swój wątek, ale bynajmniej nie jest to też wątek zakupowy.
V15tek "jak mrówków", także trzeba być "wybitnym" by nie móc nic znaleźć. Cena to kwestia poboczna.
ok, już nie śmiecimy, dam se rady, przeczytałem cały wątek i wiem o co kaman z LM, na razie słucham na M44G i zamierzam się przy tym dobrze bawić. MMarek otworzył mi oczy na niemiecki serwis ogłoszeniowy, więc coś na pewno upoluję i wtedy napiszę jakieś porównanie vs M44G
No tak to sporo pieniędzy oczywiście. Jednak, że drogo to bym nie powiedział, igła wysokiej klasy od renomowanego producenta musi kosztować. Inaczej już nie będzie. $100-150 to zupełnie normalna cena. Jest duży wybór igieł na rynku i da się dopasować ich cenę do możliwości portfela. Akurat dobra igła do bohaterki tego wątku, jest w Jico w bardzo przystępnej cenie.
A M97xE ma swój wątek i tam owe rozważania zostały poparte przykładami użytkowników z autopsji.
Dobra płyta z epoki też kosztuje $100 i to jest tanio - zapytaj Bilsa PX`a.
Witam,
w lecie sąsiadowi garaż zmoczyły wystawił w pudle Unitre g601a ze śladami zamoczenia na skrzynce. To się zapytałem czy można i wziąłem. Do dzisiaj nie zaglądałem, a tam taka niespodzianka. Chyba fajna, nie?
Co sądzicie, czy to będzie lepsze do Daniela od ATVM95E?
I jaka igiełka by się do tego najbardziej nadała?
Do dzisiaj krążą legendy o tym jak Daniel dostawał wiatru w żagle z Shure M44MB na pokładzie po zmianie z Mf-ki. W latach '80 miałem przyjemność używać Daniela uzbrojonego właśnie w dokładnie taki zestaw jak na Twoim zdjęciu. Podczas moich współczesnych eksperymentów z tą wkładką dokupiłem do niej igłę N55E i to zestawienie brzmiało nieźle.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII