Dojazd bardzo wygodny - 5 minut piechotą od Puerta del Sol (przystanek pociągów "Sol").
Na plus:
- duża oferta
- posegregowane alfabetycznie
- w koszach "1 Euro" bardzo duży wybór - sam znalazłem kilka ciekawych pozycji (np. Garbarek na ECM)
- popularne grupy, takie jak The Beatles, The Doors, Barbara Streisand, Bruce Springsteen - jak już są, to praktycznie jest ich większość z dyskografii. Stonesów była na pewno większość (wydania hiszpańskie

- jazz i klasyka - zdecydowanie najmniej odwiedzane stoiska - jest tego niewiele, ale w przypadku tych gatunków wydania są z tych ciekawszych - ECM, Deutsche Grammophon, Columbia itd. Także warto tam zajrzeć. No i niskie ceny jazzu - kupiłem 3x Keith Jarret na niemieckim ECM, Coltrane - Atlantic USA - te płyty w cenach mniej więcej 6-9 Euro.
Na minus:
- 90% płyt to wydania hiszpańskie
- płyt nie można otworzyć i zobaczyć (ani odsłuchać) stanu - kupujesz przysłowiowego "kota w worku". Kupiłem chyba 8 płyt i wszystkie są w bardzo dobrych stanach, także nie rzucają byle jakich winyli.
- osbługa kiepsko radzi sobie z angielskim...
- ceny - przyzwoite - opinia silnie subiektywna. Popularne grupy zaczynają się od 9 Euro.
Podsumowując - fajne miejsce, żeby zajrzeć. Można trafić coś ciekawego w koszach po 1 Euro lub jazz/klasyka. Jeśli chodzi o pop/rock - duży wybór, ceny średnio-wysokie jak za kupowanie w ciemno, nie znając stanów.