Regulacja napięć też dobrze i stabilnie zrobiona, zasilania dla TDA1541 :
-15V ma - 15,01V
+5V ma + 4,97V
a najważniejsze dla układu -5V ma - 5,01V
To naprawdę dobre wyniki.
A czy brzmienie przekona właściciela?? To już jego zmartwienie

Nie no daj spokój... Jakich byś lamp nie wsadził to od opampów zagra wszystko lepiej
Jak mówił klasyk: Dobry opamp to usunięty opamp
No wiesz lampa lampie też nie równa. Mam obecnie pcma 61 z lampami ecc81 (nowe filipsy) i obok delta sigmę 1794 z opoampami 5532/34 i... dół wolę z półprzewodników
Jak założyłem NOS'y Siemensa to dół mnie zabił na moim Krell'u i Infinity Kappa. Zresztą właściciel napisał:
ale spróbuj 6N2P zabija środkiem a dół też ma mocny i zwarty. Tylko musisz przerobić grzanie, jak masz grzałki na 6,3V to w ECC łączysz 4 i 5 z 9, w 6N2P grzanie masz na 4 z 5 a na 9 ekran czyli podajesz masę, przeróbka 5 minut a jakość grania zupełnie inna, zresztą można adaptery kupić jakby co. Sama cena rusków to też koszt 1/5 ceny dobrego NOS'a ECC.
U Ciebie właśnie the best 6N2P, jakbyś chcał coś innego jak ECC81 to musiał bym zrobic zmianę żarzenia, ale to nie problem.
Taki mam plan tym bardziej, że kumpel ma mi podrzucić kilka starych fajnych ecc83 także chcąc nie chcąc czeka mnie przeróbka hajcungu.Martynka pisze: ↑16 lut 2022, 19:08Jak założyłem NOS'y Siemensa to dół mnie zabił na moim Krell'u i Infinity Kappa.
ale spróbuj 6N2P zabija środkiem a dół też ma mocny i zwarty. Tylko musisz przerobić grzanie, jak masz grzałki na 6,3V to w ECC łączysz 4 i 5 z 9, w 6N2P grzanie masz na 4 z 5 a na 9 ekran czyli podajesz masę, przeróbka 5 minut a jakość grania zupełnie inna, zresztą można adaptery kupić jakby co. Sama cena rusków to też koszt 1/5 ceny dobrego NOS'a ECC.
Stosunek cena/jakość nie do przebiciaA co do 5532 to bardzo lubię stary a ma brzmienie
Ja mam jeszcze trochę oryginałów z wylutow. Kupując chińczyka to w zasadzie kupujesz różny napis a w środku zawsze to samo. Mam zdjęcia spod mikroskopu ori OPA604 i chińskich które w środku po rozpruciu na matrycy mają zupełnie inne oznaczenia.
Nie ma za co. Zajmują trochę miejsca ale działają.
Sluchaj, gdzies wczesniej w wątku zachwalałeś zasilacz Muzga a miałes może doczynienia z jego płytką do lampizacji CD? Ma dwa lampowe układy na stronie - jeden symetryczny a ta mała druga na jednej lampie pędzonej tranzystorem? Strasznie mi się podoba ten układ i parowanych lamp szukać do tego nie trzeba. Tylko nim wywalę 3,5 stówki chciałbym usłyszeć jakąś opinię.
Arkadyo pisze: ↑17 lut 2022, 07:35wczesniej w wątku zachwalałeś zasilacz Muzga
Nie no wierzę na słowo - zresztą ma dobry pijar na forach audio ale chciałem usłyszeć coś o tym konkretnym pacjencie bo takich hybrydek za wiele nie ma na rynku. Jak wyżej pisałem szukam czegoś co na dole zagra jak tranzystor a górę jak lampaMartynka pisze: ↑17 lut 2022, 07:45Arkadyo pisze: ↑17 lut 2022, 07:35wczesniej w wątku zachwalałeś zasilacz Muzga
Dla mnie Konrad jest wyrocznią, jeżeli coś zaprojektował i sprzedaje to znaczy że jest po prostu dobre. Ja preferuję akurat SRPP i do tego pajączka bo mam większą możliwość rozlokowania elementów ale... znam jego zasilacze w wersji premium i lite i nie używam innych. Znam w praktyce jego bufor diamentowy bo miałem zanim na analogu pojawiły się 6N16B, mam jego dyskretne regulatory, i znam jego dyskretne wzmacniacze operacyjne. Płytek do lampizacji CD nie używałem ale są bardzo chwalone przez osoby z doświadczeniem. Mogę Ci parę opinie podrzucić. Druga sprawa nie ma problemu z doradzeniem co i jak a gdy masz problem to po rozwiązaniu jest feedback czy pomogło i czy nie występują problemy. Nie, Muzg mi nie płaci za reklamę ale zamawiam parę zasilaczy w miesiącu i nigdy nie było problemu a i moje spersonalizowane prośby też są realizowanego. Układy są składane na bieżąco więc czasem trzeba poczekać parę dni. Ja polecam.
Ja osobiście u siebie używam 6N16B i mam bas precyzyjny jak z tranzystora a na podłodze mi się panele od niego rozchodzą tak przypierdziela. Góra za to analityczna i wysoka, zero gumowatości i zero ciepłych kluch z przyjemnym wokalem i calą średnicą. To zdecydowanie moja lampa, Co ciekawsze brzmi tak, że nikt nie wie że to lampa za to nie znajdziesz w dźwięku cyfry, czysty analog. Polecam Ci tą sprawdzić. Będę teraz składał na nich kolejnego L1541DAC Gold z chin i wiem, że zabrzmi tak samo. Jeżeli będzie za mało lampowy dla właściciela wtedy zmienię na 6N2P.Arkadyo pisze: ↑18 lut 2022, 18:43W obecnych filipsach basu jest dużo ale przy dobrym tranzystorze