Wojtek pisze:Dlaczego?
mtsjazz pisze:
wcześniej trochę poczytując odnośnie wyboru gramofonu.
Już się boję co tak właściwie czytałeś i gdzie skoro tylko pasek wchodzi w grę
Czytałem niejedno forum + jakieś artykuły, gdzie mowa jest o tym, że paskowy najzwyczajniej przenosi najmniej szumów i innych pierdół. Zdaje sobie sprawę, że nie musi być to do końca prawdą.
Jestem w stanie rozważyć każdą sugestię do 800 zł

Jak wspominałem - jestem laikiem. Chcę po prostu kupić coś solidnego, co posłuży mi przynajmniej przez kilka lat. Napisałem tutaj, bo nie chcę przepłacić i uzyskać jakieś konkrety. Przeglądanie kolejnych for, tematów i czytanie elaboratów związanych z zakupem jest naprawdę męczące. Średnio pomaga również analizowanie setek możliwości i linków, które wygasły

Nie, żebym się zniechęcał czy nie miał cierpliwości, ale często po takiej srogiej dawce informacji (nierzadko nie popartą przykładami) wszystko wydaje się jeszcze trudniejsze, a przecież w końcu ten gramofon muszę kupić - płyty czekają
Świetny, rzeczowy opis i wszystko pięknie. Naprawdę szacunek za podejście, ale jednak o tę stówkę za drogi. Jeśli ten kolega zaproponuje coś w zakresie mojego budżetu, to czemu nie?
Jestem w stanie kupić również gramofon za 400 zł i wkładkę za drugie tyle. Nie muszę też na siłę wydać tych 700-800 zł - może być nieco mniej. Na pewno przyda mi się również jakiś przedwzmacniacz do 100 zł, ewentualnie nieco więcej (zależy ile pójdzie na gramofon).