HUSARIAA v2
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Re: HUSARIAA v2
Bo nie jest cool, trendy i na topie.
A tak poważniej mówiąc, to skoro w części zasadniczej przedwzmacniacza są małe przełączniki hebelkowe to w części zasilacza poręczniej by wyglądał większy hebel. Pomijam jakieś tam sprawy marketingu i tym podobne rzeczy. Chodzi o stronę czysto wizualną.
A tak poważniej mówiąc, to skoro w części zasadniczej przedwzmacniacza są małe przełączniki hebelkowe to w części zasilacza poręczniej by wyglądał większy hebel. Pomijam jakieś tam sprawy marketingu i tym podobne rzeczy. Chodzi o stronę czysto wizualną.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
-
- Gramofon: Rp 2000, 2x Rp5000
w pamięci mam zasilacze do starych porządnych klocków pro audio, np analogowych konsolet, to tam takie klikadła są standardem
No cóż, jak widać audiofilizm mi się nie udziela

- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Masz na myśli takie zielone "coś" czy heble?
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
-
- chudy_b
A jakie znaczenie ma tu wyłącznik. ahaja skupił się konstrukcji elektronicznej obudowę traktując jak zło konieczne. Jesli wyprodukuje kity do samodzielnego montażu, to każdy wybierze sobie obudowę jaka mu pasuje. I włącznik też
Żeby nie było - taki pre opakowałbym bardzo efektownie i postawił w eksponowanym miejscu.... Gdybym to miejsce miał.
Żeby nie było - taki pre opakowałbym bardzo efektownie i postawił w eksponowanym miejscu.... Gdybym to miejsce miał.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie ma żadnego. Dworowanie z przełącznika jest w zasadzie atematyczne i w znikomej mierze dotyczy prezentowanego H_RIAA`sa.
Bajamy sobie o estetyce około tematycznie. Przełącznik od spawarki to jedynie przyczynek do polemiki o którą zasadniczo prosił autor, nazywając ją twórczą.
Mnie osobiście dość obojętne jaki tam będzie przełącznik. Mam bodaj najwyższy model poprzedniej konstrukcji, zatem co do klasy tej bieżącej (Husariaa V2) nie mam najmniejszych wątpliwości. Sądzę też, że Ahaja nie oczekuje sledztwa w kwestii na czym się skoncentrował, bowiem to najlepiej wie sam.
Jednak jakąś pożywkę naczelnemu krytykantowi Ahaji trzeba dać. Na pewno tu wpadnie. Bądźmy Panowie koleżeńscy.
A przełącznik, cóż.. jest rodem z komputerów Mera _Poltik na taśmę z dziurkarką. Może się podobać, nie przeczę ale nie musi.
Mnie ta odrobina dekadencji nie przekonuje. Ogólnie wolę jak ów jest z tyłu obudowy. nie ma wówczas problemów z estetyką, a działa jak ma działać i nie wali na odlew po oczach.
Bajamy sobie o estetyce około tematycznie. Przełącznik od spawarki to jedynie przyczynek do polemiki o którą zasadniczo prosił autor, nazywając ją twórczą.
Mnie osobiście dość obojętne jaki tam będzie przełącznik. Mam bodaj najwyższy model poprzedniej konstrukcji, zatem co do klasy tej bieżącej (Husariaa V2) nie mam najmniejszych wątpliwości. Sądzę też, że Ahaja nie oczekuje sledztwa w kwestii na czym się skoncentrował, bowiem to najlepiej wie sam.
Jednak jakąś pożywkę naczelnemu krytykantowi Ahaji trzeba dać. Na pewno tu wpadnie. Bądźmy Panowie koleżeńscy.

A przełącznik, cóż.. jest rodem z komputerów Mera _Poltik na taśmę z dziurkarką. Może się podobać, nie przeczę ale nie musi.
Mnie ta odrobina dekadencji nie przekonuje. Ogólnie wolę jak ów jest z tyłu obudowy. nie ma wówczas problemów z estetyką, a działa jak ma działać i nie wali na odlew po oczach.
-
Ano.
Pstryczek mógłby być inny - kwestia tylko znalezienia solidnego.
Pstryczek mógłby być inny - kwestia tylko znalezienia solidnego.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Ahaja, może rozpiszesz konkurs którego zwycięzca będzie szczęśliwym posiadaczem V2
. Mam kilka typów a jako wygrany wezmę egzemplarz z zielonym pstrykiem

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
Aby uciąć spekulację
Jeśli ktoś kupi Husarię V2 to podam linka do sklepu gdzie można kupić sobie sam front (blacha aluminium 3mm lub 10mm) i wstawić sobie nawet śmigło
To naprawdę konstrukcja dla wszystkich i każdy może sobie ją obudować HEBANEM lub choćby starymi gazetami
Inna sprawa że to zasilacz z długim kablem i u mnie powędrował za szafkę więc chyba wyczerpałem wasze problemy
Co innego śliczne Pre z kosmicznym designem za 80zł
Pewnie komuś się podobają, a jeśli się podobają to pewno i grają
Kto komu zabroni
Jeśli ktoś kupi Husarię V2 to podam linka do sklepu gdzie można kupić sobie sam front (blacha aluminium 3mm lub 10mm) i wstawić sobie nawet śmigło

To naprawdę konstrukcja dla wszystkich i każdy może sobie ją obudować HEBANEM lub choćby starymi gazetami
Inna sprawa że to zasilacz z długim kablem i u mnie powędrował za szafkę więc chyba wyczerpałem wasze problemy

Co innego śliczne Pre z kosmicznym designem za 80zł
Pewnie komuś się podobają, a jeśli się podobają to pewno i grają
Kto komu zabroni

- Pawelec
- Gramofon: Składak
Śmigło, śmigłem ale kolega MISSE na odsłuch Kutiego zaprosił a innych forumowiczów nie

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
- KUTI
Pawelec, będę jechał przez Wa-we
fajnie byłoby się spotkać razem....

Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
-
- KUTI
Misse, robisz grila
ja już sam się wyprosiłem , szkoda tylko, że będę jechał po imprezie.

Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
z tego co wiem to Pawelec już też jest zapisany na tą długą listę
Najczęściej w weekendy jestem w domu. Proszę nie demonizować nie gryzę
Najczęściej w weekendy jestem w domu. Proszę nie demonizować nie gryzę

-