Pawelec pisze: ↑11 paź 2024, 23:22
Nie chciałbym w wątku sprzedażowym prowokować dyskusji z tzw. "smaczkiem audiofilskim" - zapewne byłaby bardzo ciekawa. ...
Wrzuta o "smaczkach" miała być mrugnięciem okiem w odpowiedzi na żart kolegi Marcinusa o "szerszym
cośtam", a nie zachętą do dyskusji godnej "instytutu mniemanologii stosowanej". Sorki
Ja nie mam tego sprzętu, Więc zajrzałem do neta o co chodzi z tym "trybem SACD". Bo zdaje się, że nie chodzi w ogóle o jakiekolwiek inne traktowanie SACD, osobny preamp czy wręcz "szersze
cośtam", ani w ogóle o SACD. A chodzi jedynie o to, że wzmacniacz ma - oprócz wejść RCA - dwie pary wejść XLR. Jedna jest oznaczona jako "BALANCED CD/DVD-A", a druga jako "BALANCED LINE IN".
Przyjrzyjcie się dobrze załączonym fotkom. Wygląda na to, że producentowi zabrakło wolnej pozycji na selektorze wejść, bo na kole jest pojedyncze "bal. line", a dodatkowy guziczek "bal. CD/DVD-A" służy do wyboru wejścia zbalansowanego. Domniemywam, że guziczek wciśnięty ciągnie sygnał z wejścia oznaczonego z tyłu "...CD/DVD-A", a guziczek wyciśnięty - z wejścia "...LINE IN". Aż tyle i tylko tyle. Poniżej fotki znalezione w necie.
Sprawdzi ktoś?
Ciekawostka: w wersji "L-590A II" już poprawiono oznaczenia. Na zapleczu jest "BALANCED LINE 1" i "BALANCED LINE 2", a z przodu przy gałce selektora jest "bal. line-2", a przy guziczku jest "bal. line-1". co zdaje się potwierdzać moje wcześniejsze domniemania. Nie powinno być więcej wątpliwości. Fotek dla wersji "II" już nie wrzucam.