http://www.needledoctor.com/Hi-Fi-News-Test-Record
Tylko tyle, że zwiększamy masę po stronie wkładki.Obywatel pisze:bo poza zwiększaniem masy nie wiem jak wygląda kalibracja wkładki kiedy coś pod nią podłożymy.
Fakt, igła badziewnaWojtek pisze:Bez różnicy przy tej igle. Można olać
Nadal się cykasz z zakupem u Thakkera?yamahafan pisze:Fakt, igła badziewna
Przy szlifie ostrzejszym niż eliptyk. Są tacy którzy uważają że już przy sferykach robi to różnicę, ale przy wielu wkładkach i igłach jakie testowałem pod tym kątem (hehe) nie mogę tego potwierdzić.yamahafan pisze:A z ciekawości, przy jakiej innej nie pozostałoby to bez różnicy ?
Skąd sugestie o rzekomym strachu ?Wojtek pisze:Nadal się cykasz z zakupem u Thakkera?yamahafan pisze:Fakt, igła badziewnaJa pamiętam.
Czyli sprawa bez znaczenia w sensie słyszalnym dla normalnego ludzkiego ucha ? Link który podrzucił Obywatel wskazuje, że jednak można spodziewać się jakiejś (???) różnicy ... najwyżej spróbuję patentu z matą, jak nic nie zmieni to wiele nie stracę.Wojtek pisze:Przy szlifie ostrzejszym niż eliptyk. Są tacy którzy uważają że już przy sferykach robi to różnicę, ale przy wielu wkładkach i igłach jakie testowałem pod tym kątem (hehe) nie mogę tego potwierdzić.yamahafan pisze:A z ciekawości, przy jakiej innej nie pozostałoby to bez różnicy ?
Może mieli na myśli jakieś ekstremum