Kolekcje sprzętowe forumowiczów
-
Jeszcze o tym nie myślę. Nie wcześniej niż po nowym roku, zbadam finanse ile mogę przeznaczyć i rozeznam rynek. Mam nadzieję że wystarczy na pre Ahaji. Tylko że dziś za wcześnie żeby o tym pisać.
-
- Kocewicz
- Kontakt:
-
Wygląd to jedno a producent to drugie. Bebechy można przerzucić. Wszak to made by Ahaja
Ktosik post usunął. Może i dobrze bo to nie wątek o pre. Więc Ciiiiiii.
Ktosik post usunął. Może i dobrze bo to nie wątek o pre. Więc Ciiiiiii.
-
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
"Wszak to made by Ahaja" - wrong.
Ja zaprojektowałem ten set i zrealizowałem zamówienie grupowe na pcb i elementy na forum AS.
Złożone przez jednego z użytkowników.
Jako, że to był projekt forumowy to i różnie to może być złożone.
Tak wyglądało jak ja złożyłem: https://picasaweb.google.com/1154538399 ... FONOWYMMMC
Ja zaprojektowałem ten set i zrealizowałem zamówienie grupowe na pcb i elementy na forum AS.
Złożone przez jednego z użytkowników.
Jako, że to był projekt forumowy to i różnie to może być złożone.
Tak wyglądało jak ja złożyłem: https://picasaweb.google.com/1154538399 ... FONOWYMMMC
-
-
"Jest to VSPS + Phonoclone wg projektu Ahaji z forum Audiostereo." - no to to jest prawda.
Kłamstwa tu nie ma.
Kłamstwa tu nie ma.
- Carpenter
- Gramofon: Kenwood KP-990
Gratuluję zakupu!Pilot pisze:Kolumny już są doma. Jeszcze tylko za jakiś czas wymienię pre i zestaw będzie gotowy. Różnica między Vectorami a Minasami jest ogromna. To się już słyszy.

Tak więc Pilot żelazna zasada: gdzie Minasy, tam zero dzieci!!!
-
Kiedy to było? Zobacz dobrze zdjęcia. Maskownice są. Ładnie przyczepiane na magnesy neodymowe, na jednej kolumnie mm założony a na drugiej do zdjęcia zdjęty.
- Carpenter
- Gramofon: Kenwood KP-990
Faktycznie! Czasem obraz noszony w pamięci jest mocniejszy niż ten, na który właśnie patrzymy! Prawdę mówiąc, zacząłem swój post od pytania czy to nowe kolumny. Potem to pytanie usunąłem, bo mi się przypomniało, że w innym wątku piszesz o wygrzewaniu kolumn. Czyli są nowe! A zapomniałem, że juz od jakiegoś czasu tyski producent tych kolumn zaopatruje je w maskownice na magnesikach!
W/w Kolega zdołał wyciągnąć jedną kopułkę jakąś przyssawką, ale drugiej już nie potrafi
Będzie wymiana głośników 
W/w Kolega zdołał wyciągnąć jedną kopułkę jakąś przyssawką, ale drugiej już nie potrafi

-
Skoro ma starszą wersję to pewnie Minasy II a nie III czyli 2 drożne a nie 2.5 drożne.
Co do wymiany głośników to myślę że z Grzegorzem nie będzie miał większych problemów i coś razem wymyślą, większy problem jest z obudowami niż z głośnikami.
Co do wymiany głośników to myślę że z Grzegorzem nie będzie miał większych problemów i coś razem wymyślą, większy problem jest z obudowami niż z głośnikami.
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
W dniu wczorajszym nabyłem oto taki zacny sprzęt. Jestem strasznie zafascynowany wyglądem, a pomyśleć że miałem brać jakiegoś plastikowego Technicsa...
W sumie, to wcześniej miała być Unitra, ale kontakt z właścicielem się urwał, później nie odbierał. Dobrze się stało, jak się stało.

W sumie, to wcześniej miała być Unitra, ale kontakt z właścicielem się urwał, później nie odbierał. Dobrze się stało, jak się stało.

- zoombie
A to i ja napiszę, że i u mnie pojawiło się małe conieco 
I przyznam, że przejście z AWS 504 (który ponoć miał być najmocniejszym punktem mojego dotychczasowego zestawu) na CV 1700 spowodowało jedno wielkie ŁAŁ i pragnienie posłuchania wszystkiego od nowa
Aż boję się nmyśleć, co to będzie, jak dojdę do etapu zmiany kolumn (ale na razie zachwycam się brzmieniem, i o dziwo głębokim i miłym moim uszom basem, poczciwych Altusków zasilanych Dualem
)

I przyznam, że przejście z AWS 504 (który ponoć miał być najmocniejszym punktem mojego dotychczasowego zestawu) na CV 1700 spowodowało jedno wielkie ŁAŁ i pragnienie posłuchania wszystkiego od nowa

- radekcza
- zoombie
Ma jedną wadę - trochę mało wejść ...
Ale za to wszystkie zdublowane: chinch i DIN
Ale za to wszystkie zdublowane: chinch i DIN