czy piewcy dzisiejszej władzy też czują, że ktoś ich w wała robi i że zaczną płacić za dzisiejszy cud chwilę po wyborach, czy to tylko moje odczucia?
Nie, nic z tych rzeczy, nie organizowałem wakacji
Poważnie taki miał argument? Jezus
W cywilizowanym tak, ale to nie tu
Ryszard dziś tłumaczył - to nie jest wina i odpowiedzialność rządu, tylko nieuczciwych ludzi
Doczytałem trochę szczegółów, sprawa dotyczy (takie są zarzuty) przemycenia przez granicę w ciągu półtora roku - uwaga, ta liczba jest wstrząsająca, grupa Wawrzyka mogłaby się uczyć - 13 osób
Ryszard, kurwa, przestań...
Ryszard tłumaczył, że to wina właściwie każdego, aż przez chwilę poczułem ciężar ramienia Temidy na pośladku nawet. Sekretarki, pracownicy cywilni, w domyśle też służbowi, konsulowie, ambasador już mnie bo ten 'rządzi prze konsulów' to w innym poście Ryszarda.bms01pl pisze: ↑15 wrz 2023, 15:50amrowek pisze: ↑
45 min temu
Dziwne bo w cywilizowanym państwie minister podał by się do dymisji, a tu... prawo i sprawiedliwość. Bidulek o niczym nie wiedział , jak on q...wa tą politykę zagraniczną uprawiał?![]()
Ryszard dziś tłumaczył - to nie jest wina i odpowiedzialność rządu, tylko nieuczciwych ludzi
No właśnie jasno tu macie, prosto i na tacy. Czego nie rozumieją?
Powaliła mnie ta informacja, a zwłaszcza ilość i skala tego procederu! Wół Kaleta do kartety, a nie do rządzenia! Brać go!
No bo nie parlamentarnych słów już nie ma. Wszystkie inwektywy są obecnie parlamentarne bowiem ochoczo używane w parlamencie. Zatem kurwa to normalne słowo, którego charakter ma podkreślić moc przekazu. Ot socjotechnika mocy słowa. Oczywiście rozumiem pytanie, ale jak dla mnie to kurwa brzmi całkiem dobrze. Z kulturą kurwa ma wiele wspólnego gdyż jest w niej osadzona od wieków jako zwykłe przekleństwo lub też określenie pejoratywne tyleż stosowane w stosunku do kobiet co i mężczyzn. Dla mężczyzn chyba jest bardziej dotkliwe.
W Rzeszowie dziś mijałem Orlen z ceną diesla 6,09 zł. Na 100% zejdzie do poziomu 5,90 zł