Gramofon do 1000 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tollo

Gramofon do 1000 zł

Post autor: tollo »

Tak.
kociembowski

Gramofon do 1000 zł

Post autor: kociembowski »

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Post autor: Wojtek »

Duale 455 też są OK, ale da się je dostać taniej. Nieco niższy model to CS 435 (dostępny często także jako Fine Arts TT1).

Generalnie jak znajdujesz jakiś model to możesz też skorzystać z wyszukiwarki forumowej (prawy-górny róg).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
hawran

Gramofon do 1000 zł

Post autor: hawran »

Pojawił się taki o to model technicsa, ok czy nie ok? jak sie domyslam cena zbyt wysoka :)
http://allegro.pl/technics-sl-1710-dire ... 60712.html
kociembowski

Gramofon do 1000 zł

Post autor: kociembowski »

Tak, wiem, korzystam i czytam, dużo tego :)
Bardzo dziękuję, za wszystkie porady, bardzo ale to bardzo mi pomogliście :D
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

hawran pisze:Pojawił się taki o to model technicsa, ok czy nie ok? jak sie domyslam cena zbyt wysoka :)
Ty naprawdę planujesz tak się pytać jeszcze przez dwa miesiące?

Jeśli tak to Ty także odkryj forumową wyszukiwarkę ;)

SL-1710 może być, ale Ty chciałeś automat, a nie półautomat.
Wsparcie finansowe forum
hawran

Gramofon do 1000 zł

Nie bede pytal przez 2 miesiace tylko chce dopytac o jak najwiecej modeli teraz a potem sobie juz tylko z taka wiedza szukac czegos konkretnego, jesli to taki problem to przepraszam.
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 1000 zł

Post autor: chudy_b »

Ja uważam, że lepiej jest wybrać sobie konkretny model uwzględniając swoje potrzeby/zasoby, a potem szukać takiego na Allegro/Ebay, choć czasem może to potrwać. To chyba lesze rozwiązanie, niż odpytywanie o konkretne egzemplarze akurat w danym dniu dostępne na Allegro.
hawran

Gramofon do 1000 zł

dopytywanie w sumie zakonczylem akurat wyskoczyl mi taki o ktory wczesenij nie pytalem wiec czemu nie.
Awatar użytkownika
radekcza

Gramofon do 1000 zł

Post autor: radekcza »

hawran, odnośnie preampu - to jak napisał tollo ten Art Dj Pre II ujdzie, ale w okolicach 200 zł często pojawiają się na allegro: Cambridge Audio Azur 540/640/551, czy NAD PP2 i jak nie chcesz na gwałt to bym w tej cenie któryś z nich wybrał.
hawran

Gramofon do 1000 zł

ok dzięki. będę szukał.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

hawran pisze:tylko chce dopytac o jak najwiecej modeli teraz a potem sobie juz tylko z taka wiedza szukac czegos konkretnego, jesli to taki problem to przepraszam.
To nie jest problem tyle że tak jak pisałem Tobie wcześniej jest to podejście nieco nierozsądne.
Jak już dojdzie do tego momentu, że będziesz chciał wydać pieniądze (niech to będzie za miesiąc), oferty już mogą być zupełnie inne i Twoje typy z dzisiaj... niedostępne (w sensownych cenach).

Wtedy znowu przyjdziesz i będziesz oczekiwał od nas listy kolejnych typów :)

Przerabialiśmy już takie historie parę razy dlatego niechętnie tracę czas na zapytania typu "hej, ja chciałbym w sumie tylko przebadać rynek, bo wypłatę dostanę za pół roku".

Na pierwszy gramofon myślę że nie ma sensu polować miesiącami za jakimś konkretnym modelem. No chyba że ma to być taki złoty strzał, że ten jeden jedyny, pierwszy i zarazem ostatni zakup po którym sprzęt zostanie aż do grobowej deski ;)

Serio, jeśli masz już dzisiaj wypchany portfel i wolisz na pierwszy rzut mieć Technicsa zamiast "ryzykować" z jakimiś innymi producentami to skorzystaj choćby z sugestii Walucha albo kup tego SL-1710 (jeśli półautomat byłby dla Ciebie OK) już teraz.
Wsparcie finansowe forum
hawran

Gramofon do 1000 zł

To napisz mi tylko Wojtku do jakiej ceny warto kupić tego technicsa 5310, którego też podałeś w swojej liście.
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 55406.html
Awatar użytkownika
tollo

Gramofon do 1000 zł

Post autor: tollo »

550-600zł.
Alpaga

Gramofon do 1000 zł

Post autor: Alpaga »

Witajcie.
Podpinam się pod temat. Z racji tego, że część bandów które mnie interesują nie wydają już płyt na CD tylko na plackach (ach te mody), jestem zmuszony sięgnąć po to cudo. Przy okazji uzupełnię trochę jazzowej klasyki na tym magicznym nośniku :)
Od ładnych kilku dni przekopuję to forum i jednego jestem już pewny. Sam nie dam rady podjąć w miarę trafnej decyzji i przy okazji nie kupić złomu dodatkowo przepłacając 200%. Proszę więc o pomoc.
Na gramofon przeznaczam +/- 1000. (wskazany -, zawsze zostanie na płyty :) ) Do tego dorzucę ok 5 stówek na przedwzmacniacz (DIY ? ) i zakładam wymianę wkładki/igły też za podobną kwotę. Generalnie łączny budżet oscyluje ok 2 tys. Z czasem pewnie zainwestuję w coś lepszego ale na początek muszę się obyć z tematem. Podepnę to wszystko do dzielonego Arcama więc nie powinno być najgorzej (z cd nie jest) Interkonekty też nie z pierwszej łapanki.
Nie mam sztywnych preferencji odnośnie marki. Myślałem o bezpośrednim napędzie i półautomacie. No i oczywiście pytam o używany gramofon.
Czy coś z tego co wisi na Allgero, Tablicy jest warte uwagi? Oczywiście nie oczekuje, że ktoś będzie za mnie szukał sprzętu. Może jakieś sugestie na co warto zapolować w przedziale 700-1000.
Dzięki
ODPOWIEDZ