Super . Mnie brakuje cierpliwości do polerowania. Nie mam czym się chwalić , wręcz przeciwnie. Próba polerowania pokrywy od cs 455 skończyła się porażką. Podziwiam taką robotę. Szacun
Podłączając się pod temat zapytam czy ma ktoś doświadczenie z matowaniem pokrywy? Jak zrobić to w miarę estetycznie a nie tylko byle zdzierać powierzchnię?
LeoneK pisze:Dzięki za poradę! A niefachowo zapytam jeszcze czy jest to nieodwracalna sprawa (np. gdybym chciał kiedyś uzyskać ponownie przezroczystą pokrywę)?
Tak, trzeba kupić pastę polerską (taką jak polecają wcześniej w wątku) i na mokro polerować. Ja używałem gąbki polerskiej na wiertarce.
To ja się też podłącze z pytaniem gdzie i mniej więcej za ile można zamówić pokrywę z pleksi do gramofonu?
Ktoś na forum może się tym zajmuje?
Pozdrawiam.
Nie jestem pewien, czy przypadkiem któraś z firm handlujących gramofonowymi tego właśnie nie robi. Chyba czytałem o tym niedawno w jakimś opisie na 'All', niestety nie pamiętam dokładnej nazwy. Musiałbyś poszukać. Na pewno tu na forum ktoś będzie w stanie podać więcej szczegółów lub zaproponuje własną pomoc
Muuhau, przypomniałem sobie, że 'Nomos' ma w ofercie zakresu czynności taką oto - "budujemy pokrywy", więc może znajdziesz tam coś dla siebie Szczegółów nie znam.
LeoneK pisze:Muuhau, przypomniałem sobie, że 'Nomos' ma w ofercie zakresu czynności taką oto - "budujemy pokrywy", więc może znajdziesz tam coś dla siebie Szczegółów nie znam.