Pierwszy gramofon, pierwsze problemy...

Kosmiczne talerze z ramionami
ODPOWIEDZ
Takitam

Re: Pierwszy gramofon, pierwsze problemy...

Post autor: Takitam »

Wojtek pisze:
dzisiaj, 11:11
Jedną
Ogólnie to już 7, a idą do mnie kolejne 😀
Co do wkładki, mize faktycznie trochę się pospieszyłem, ale też nie wiedziałem czy moja stara wkładka w ogóle jest sprawna/dobrze ustawiona i czy nie kanceruje mi nowych płyt.
Teraz będę miał więcej czasu na wybór odpowiedniej dla mnie wkładki. A tą ah na pewno odsprzedam w podobnej cenie...
Ps. Dziś będę ją miał wymienioną, dzięki życzliwości domibobi, także napiszę, czy było warto.. 😀
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Takitam pisze:
dzisiaj, 12:50
Co do wkładki, mize faktycznie trochę się pospieszyłem, ale też nie wiedziałem czy moja stara wkładka w ogóle jest sprawna/dobrze ustawiona
Nie no obiektywnie to oczywiście dobrze zrobiłeś. Nawet bardzo-decyzja o wymianie wkładki jak najbardziej słuszna. Nie wiadomo czy ta stara, kiepska zresztą wkładka/igła raczej, jest sprawna.
Przy okazji Dom i Bobi sprawdzą czy ten preamp jest OK.
Takitam pisze:
Teraz będę miał więcej czasu na wybór odpowiedniej dla mnie wkładki.
No pewnie, że tak. W ciemno to nie ma co wydawać szelestów tylko dla funu i zaczytania netu.
Takitam pisze:
czy było warto..
Wymienić wkładkę na cokolwiek w miarę pewnego, to tak.
Ale to już kwestia laryngologiczna i brak punktu odniesienia jakby nie było u Ciebie jak na razie.
Ważne by tor zaczął chodzić poprawnie.
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

Takitam pisze:
Co do wkładki, mize faktycznie trochę się pospieszyłem, ale też nie wiedziałem czy moja stara wkładka w ogóle jest sprawna/dobrze ustawiona i czy nie kanceruje mi nowych płyt.
Czy nowa, skoro jest używana, jest sprawna też nie wiesz. A poprawnie ustawić można i starą i nową.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Takitam

Post autor: Takitam »

Wstępnie mogę napisać, że różnica po zmianie wkładki jest kolosalna. Tak na szybkie sprawdzenie to bez porównania. Przy starej wszystko było stłumione, teraz muzyka ożyła. Przestrzeń, bas itp.
Mój pre, może bez tragedii, ale ten od domibobi raz że głośniejszy, to scena znacznie szersza...
Jeszcze nie podpiąłem gramofonu pod moǰ system (wiadomo sobota) ale jutro dam znać. Na pewno było warto...
Ps. Dzięki raz jeszcze domibobi 😀
Awatar użytkownika
pavlos
Gramofon: Denon DP-1300M

Post autor: pavlos »

Podziel się jaką wkładką i preampem tak dobrze Ci zrobił kolega...
ODPOWIEDZ