Chyba te najnowsze, zastanawiam się czy ta sprężyna była tam w ramieniu jakoś przyczepiona na styk czy porządnie skoro mi się udało ją wyjąć, ogólnie kiła i mogiła te ramienia w ON są nowe, chcieli zaoszczędzić i w nowej wersji im się to udało ale kosztem jakości
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
No to w takim razie mam te nowe. Ramię odbija zaraz po opuszczeniu na płytę, na razie nie mam pojęcia co z nim jest nie tak. Odsysam na razie bez sprężyny. Obstawiam 2 rzeczy - opadnięcie talerza lub uszkodzenie ramienia, chociaż w sumie tam nie ma co się uszkodzić. Nie mam teraz czasu nad tym ślęczeć i chyba zostawię to na nowy rok już bo w tym jestem jakiś pechowy
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
W starym ramieniu potrafił połamać się róg ramienia chyba dlatego że to jedna całość. (jakieś słabe połączenie w rogu) W nowej wersji są to dwa elementy. Dziwny ten twój problem
Ale jak ta sprężyna mogła się wydłużyć? Może starła się ta kuleczka w dolnej części ramienia ta dzięki której ramię się blokuje po opuszczeniu do odsysania?
Ten dzyndzel jest tylko po to by prowadzić ramię do określonej pozycji nad płytę i z powrotem. Do płyty dociska je siła wirnika. Jest to o tyle głupia usterka że po wyjęciu ramienia ciąg jest, dlatego obstawiam ramię lub talerz
edit:
Po zdjęciu tej gumowej maty na talerz jest dostęp do śrub mocujących i osi silnika. Można go więc swobodnie podnosić lub obniżać. Problem z talerzem wyeliminowany. Pozostaje ramię i wygląda mi to na problem z welurem - jest już zdezelowany w miejscu zasysania. Trochę płyt już ta myjka umyła więc po świętach zamówię nowe paski i się zobaczy
edit 2:
Naprawiłem Jednak talerz lekko opadł tzn jedną stroną. On nie może być prosto przykręcony, musi lekko bić góra/dół. Masakryczne jest jego ustawianie kilka mm i już nie działa