Dziś mija dokładnie pół wieku od premiery tego genialnego albumu. Ot taki mój mały hołd
Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Marvin Gaye - What' going on
Dziś mija dokładnie pół wieku od premiery tego genialnego albumu. Ot taki mój mały hołd
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
-
gyro4841
- Gramofon: Saba PSP 910
Ewa Demarczyk śpiewa piosenki Zygmunta Koniecznego
- Cracker
Guns N' Roses - Use Your Illusion
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
-
staran
Nalepa,wczoraj w nocy wyjete z paczkomatu,starsza ma pierwszeństwo ,nowa czeka w kolejce.
-
Felix1988
Test - S/T. W odniesieniu do dyskusji w wątku sprzedażowym - kilka LP's z wystawki za słoną sumkę: okładka bdb-, płyta praktycznie nowa, a dałem za nią w komisie... 20 zł. W tej sytuacji nawet się nie zastanawiałem, drugi egzemplarz w znacznie lepszym stanie niż mój z epoki jeść nie chce 
- Domin
Iron Maiden – "Fear Of The Dark", Parlophone (0190295852344), EU 2017.
Po nocy pełnej wrażeń dobra płyta się należy. Nie mam żadnych uwag do tego wydania. Kawał porządnego grania
Po nocy pełnej wrażeń dobra płyta się należy. Nie mam żadnych uwag do tego wydania. Kawał porządnego grania
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Steely Dan - Greatest Hits (1978 / 1978, Compilation, Italy) https://www.discogs.com/Steely-Dan-Grea ... se/3610393
GitWyzwanie+ - dzień 34!!
Wczoraj w nocy pomyłem parę płyt, w tym te kupione z okazji swoich urodzin. Na szczęście kupiłem sobie nowy zapas koszulek... Byłem przerażony widząc w jakim stanie jest ta składanka więc poszła na pierwszy ogień odsłuchowy.
Jest lepiej niż myślałem. Martwiłem się o brzydkie ryski ale ich w zasadzie nawet nie słychać. A muzycznie - jest to bardzo sympatyczny zespół. Na pewno będzie ich więcej w mojej kolekcji...
Kupiłem z ciekawości bo znałem tylko debiut. W sklepie mieli wtedy też Gaucho (1980). Ale jakoś ta składanka bardziej do mnie przemawiała a była tylko 10 zł droższa... Dobrze, że wziąłem składaka bo tyle dobrego słyszałem o nich no i oczywiście o Aja (1977).
Wydanie włoskie z 1978 roku. Płyty może nie wyglądają jakoś idealnie, zwłaszcza pod względem koloru ale grają przyzwoicie. Ja tam dałem VG a jestem surowym sędzią.
Nie mam kopert na płyty (inner sleeves) ale nie wiem czy w tym wydaniu były... W niektórych tak. A przynajmniej na Discogs są fotki, że są. Znając moje szczęście pewnie też powinny być ale taki egzemplarz trafiłem...
Ale muzycznie mi przypadli do gustu. I płyty są całkiem zadbane, jeśli chodzi o odsłuch. Chociaż spodziewałem się czegoś innego po utworach z albumu Aja - ale też są fajne.
#GitWyzwanie
GitWyzwanie+ - dzień 34!!
Wczoraj w nocy pomyłem parę płyt, w tym te kupione z okazji swoich urodzin. Na szczęście kupiłem sobie nowy zapas koszulek... Byłem przerażony widząc w jakim stanie jest ta składanka więc poszła na pierwszy ogień odsłuchowy.
Jest lepiej niż myślałem. Martwiłem się o brzydkie ryski ale ich w zasadzie nawet nie słychać. A muzycznie - jest to bardzo sympatyczny zespół. Na pewno będzie ich więcej w mojej kolekcji...
Kupiłem z ciekawości bo znałem tylko debiut. W sklepie mieli wtedy też Gaucho (1980). Ale jakoś ta składanka bardziej do mnie przemawiała a była tylko 10 zł droższa... Dobrze, że wziąłem składaka bo tyle dobrego słyszałem o nich no i oczywiście o Aja (1977).
Wydanie włoskie z 1978 roku. Płyty może nie wyglądają jakoś idealnie, zwłaszcza pod względem koloru ale grają przyzwoicie. Ja tam dałem VG a jestem surowym sędzią.
Ale muzycznie mi przypadli do gustu. I płyty są całkiem zadbane, jeśli chodzi o odsłuch. Chociaż spodziewałem się czegoś innego po utworach z albumu Aja - ale też są fajne.
#GitWyzwanie
-
ingoodtone
- Gramofon: Pro-Jest DC
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
East of Eden - Mercator Projected / Snafu (niemiecki dwupak)
Od lat tego nie słyszałem. Dziwne i dobre. Gdyby ktoś miał ochotę wejść w posiadanie, zapraszam do działu giełdowego
Od lat tego nie słyszałem. Dziwne i dobre. Gdyby ktoś miał ochotę wejść w posiadanie, zapraszam do działu giełdowego
Zestaw L1: JVC QL-A2 + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Christopher Cross - Christopher Cross
- aarset
- Gramofon: Scheu
Boards Of Canada - Tomorrow's Harvest
2013 Warp Records, music70
2013 Warp Records, music70
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
- zwy
- Gramofon: Sony PS-X60
Gino Vannelli "Brother to brother"
- piotrjazz
Tsuyoshi Yamamoto Trio - Misty for direct cutting
https://www.discogs.com/Tsuyoshi-Yamamo ... e/14113500
Nagrana w lutym bezposrednio na plyte, chyba te sluzaca do formy .
Chyba bardziej bezposrednio nie mozna. To moja pierwsza plyta tak nagrana , to chyba krotszy proces niz one step?
Tylko 4 utwory na 45rpm .
Brzmi cudnie , choc bez fajerwerkow jak przy innych produkcjach na 45rpm.
Po prostu najkrotsza droga dzwiek zapisany na plycie.
https://www.discogs.com/Tsuyoshi-Yamamo ... e/14113500
Nagrana w lutym bezposrednio na plyte, chyba te sluzaca do formy .
Chyba bardziej bezposrednio nie mozna. To moja pierwsza plyta tak nagrana , to chyba krotszy proces niz one step?
Tylko 4 utwory na 45rpm .
Brzmi cudnie , choc bez fajerwerkow jak przy innych produkcjach na 45rpm.
Po prostu najkrotsza droga dzwiek zapisany na plycie.
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD