Pewnie się komuś zNUDziłA a jak jesteś na kupnie to próbuj szczęścia. Na pewno warto.
Preamp do Shure V15 III
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Re: Kupić tranzystor czy lampę
Pewnie się komuś zNUDziłA a jak jesteś na kupnie to próbuj szczęścia. Na pewno warto.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Klin - uprzedziłeś moje pytanie... bo właśnie miałem się zapytać, czy to aby jest nuda
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Tak, to wygląda na to "PHONO STAGE MM MC - wersja forumowa"
http://www.audiostereo.pl/phono-stage-m ... 48037.html
http://www.audiostereo.pl/phono-stage-m ... 48037.html
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- klin
"AHAJA NUDA"
Opis aukcji jest niezgodny z prawdą i ktoś się może naciąć/przepłacić: "Do sprzedania mam przedwzmacniacz gramofonowy AHAJA NUDA".

Opis aukcji jest niezgodny z prawdą i ktoś się może naciąć/przepłacić: "Do sprzedania mam przedwzmacniacz gramofonowy AHAJA NUDA".
- Regsoft
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Żartujesz? Prawda?MMarek pisze: A na alledrogo takie cudeńko się pokazało:
http://allegro.pl/przedwzmacniacz-gramo ... ml#thumb/5
Chyba trzeba przystąpić do licytacji....

I co z tym czymś zrobisz? To stary projekt jest w "pudełku po czekoladkach". Osiągnie kwotę tego nowego, który jest potencjalnie w zapowiedziach.
aha rano jak to widziałęm całkiem przypadkowo, to sobie pomyślałem: "ummm jaki transformatorek, miodzio

- MMarek
Oczywiście, że nie przystąpię - u mnie "pod sufitem" wszystko w porządku jest.darkman pisze:Żartujesz? Prawda?MMarek pisze: A na alledrogo takie cudeńko się pokazało:
http://allegro.pl/przedwzmacniacz-gramo ... ml#thumb/5
Chyba trzeba przystąpić do licytacji....![]()
I co z tym czymś zrobisz? To stary projekt jest w "pudełku po czekoladkach". Osiągnie kwotę tego nowego, który jest potencjalnie w zapowiedziach.
aha rano jak to widziałęm całkiem przypadkowo, to sobie pomyślałem: "ummm jaki transformatorek, miodzio" i co za desing.

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Pewnie Marku, jak popełniać błędy to parami. Parka lepiej się chowa
Dzień sarkazmu u mnie dzisiaj, ale wczoraj z Krawenem obrobiliśmy dupę wszystkim sprzedawcom, wszystkiego. Przynajmniej się pośmialiśmy
O V15 się nie wypowiadam, ale chłopaki Ci nie darują tego tekstu

Pewnie ten, który mają na stanie lub mogą ci szybko sprowadzić.

Dzień sarkazmu u mnie dzisiaj, ale wczoraj z Krawenem obrobiliśmy dupę wszystkim sprzedawcom, wszystkiego. Przynajmniej się pośmialiśmy

O V15 się nie wypowiadam, ale chłopaki Ci nie darują tego tekstu

- klin
To dziwne bardzo stwierdzenie...

Co do pre dla tej wkładki...to są lepsze lub gorsze konstrukcje dostępne na rynku. Inna sprawa to dopasowanie obciążenia i pojemności ale to tym pisaliśmy w naszym długim wątku o V15 III.
- MMarek
Dark - mam dziś gorszy dzień....darkman pisze:Pewnie Marku, jak popełniać błędy to parami. Parka lepiej się chowa
Pewnie ten, który mają na stanie lub mogą ci szybko sprowadzić.![]()
Dzień sarkazmu u mnie dzisiaj, ale wczoraj z Krawenem obrobiliśmy dupę wszystkim sprzedawcom, wszystkiego. Przynajmniej się pośmialiśmy![]()
O V15 się nie wypowiadam, ale chłopaki Ci nie darują tego tekstu![]()

Chłopaki mi mam nadzieję darują, bo ja z tym stwierdzeniem "Germanów" kompletnie się nie zgadzam i wybrałem ten gramofon oraz tą czy też tę (nigdy nie wiem jak napisać) wkładkę całkowicie świadomie i celowo - do tego też całkowicie świadomie dobrałem igłę (oczywiście tutaj kierując się pomocą kolegów - za którą po raz kolejny bardzo, ale to bardzo dziękuję).

Nie za bardzo natomiast wiem ja zjeść Twoją sugestię o podwójnych czy też robionych parami błędach. Możesz mi to troszku rozjaśnić... please...
- MMarek
Szukam tych lepszych za możliwie rozsądne pieniądzeklin pisze: Co do pre dla tej wkładki...to są lepsze lub gorsze konstrukcje dostępne na rynku.

- Regsoft
Słusznie. Nie daj sobie czegokolwiek wmówić bo to Ty będziesz odbiorcą muzy

Po to brałeś spec igłę aby przestała być "ciemna" a zaczęła być "z fajnym basem"

A co do "przeciętności" to sprawa jest delikatna bo subiektywna.
Ja dopiero co sprzedałem dwie V15 III (również z HE) a że mam wkładki zarówno lepiej DLA MNIE grające jak i gorzej to mogę powiedzieć, że była DLA MNIE przeciętna

Co do przesadzania z PRE to już temat rzeka. Jak ktoś słyszy różnicę, ma ochotę i go na to stać to kupuje. I nie ma znaczenia jaka jest wielkość tej różnicy, czy daje się ją usłyszeć na konkretnym sprzęcie itd. To tak trochę jak z tym SAS. Niby ciut lepszy ale dać 2x czy 3x więcej niż za ten HE to już inna kwestia. Tym bardziej, że wchodzimy wtedy w kasę, za którą być można można uzyskać lepsze brzmienie zmieniając coś innego ...

Jak większość z nas ... jak większość z nas ...

- MMarek
A czy w AUDIO są jakiekolwiek tematy nie rzeki......Regsoft pisze: Co do przesadzania z PRE to już temat rzeka.
To pytanie retoryczne jest oczywiście......

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czysta komediaMMarek pisze: Podobno do Shura V15III nie warto przesadzać z pre, bo to przeciętna, ciemna wkładka jest. Tak koledzy w Germanach piszą. Czekam jeszcze na odpowiedź z działu technicznego następców telefunkena, do których też napisałem, jaki współczesny pre ich zdaniem najlepiej zgra się ze szczurkiem.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum