Mam dwie różne instrukcje i w żadnej tego nie ma - jeśli wiesz gdzie jest ta regulacja to proszę napisz, albo podeślij instrukcjęWojtek pisze:radekcza pisze:
1. przy starcie automatycznym ramie nie prowadzi na sam początek płyty, a jakieś 3 cm od krawędzi - czy da się to jakoś wyregulować ?
Tak, jest od tego śrubka regulacyjna. Z łaski swojej sięgnij po instrukcję obsługi
Tak masz rację o to chodziWojtek pisze:radekcza pisze:
3. Zupełnie nie działa regulacja wysokości ramienia - odłączona
W tym gramofonie nie ma regulacji wysokości ramienia, a jedynie regulacja wysokości podnoszenia windy. To nie jest to samo.
Mechanicznie to nie ma on w ogóle styku z elementem który jest podłączony do winy (ta nieoryginalna część odchyla element łączący lewarek z windą)Wojtek pisze:Odłączony lewarek podnoszenia windy o niczym dobrym nie świadczy.
Jak to się zachowuje mechanicznie? Spójrz na instrukcję serwisową i schemat części.
Już z nim rozmawiałem, facet generalnie spoko i chce też załatwić sprawę. Gramofon kupił gdzieś za granicą na handel i nie zaglądał do niego, jak sprawdzał to podobno wszystko działało OK. Gramofon był naprawdę profesjonalnie zapakowany i facet sam proponuję zwrot kosztów ewentualnej naprawy. Być może jest tak jak mówi i mimo nie oryginalnej części gramofon działał prawidłowo, a np. w transporcie coś się przesunęło...Wojtek pisze:Najpierw skontaktuj się ze sprzedawcą by zapytać co on na to i czy w ogóle w jakikolwiek zwrot kosztów będzie chciał się bawić. Jak dałeś za gramofon kafla (a jest to na dzisiejsze czasy dość normalna cena za sprawny egzemplarz) i nie chce Ci się z nim bawić to raczej do zwrotu.
Dzisiaj siadam do niego jeszcze raz, ale nie chcę też za bardzo go rozbierać, bo nie chcę sam zrobić dodatkowych uszkodzeń

Będę relacjonował dalej.