Pomoc w ustawieniu Pioneer pl50l
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Re: Pomoc w ustawieniu Pioneer pl50l
A co to znaczy że elementy metalowe wyglądają strasznie? Może daj jaką fotkę?
-
Krystian400
- Gramofon: PIONER PL-50L
Buzuje we mnie tyle emocji, że ciężko mi teraz podjąć jakąś decyzje. Usiądę i pomyśle wieczorem nad rozwiązaniemWojtek pisze: ↑07 sty 2026, 15:55Wybacz, ale jeśli to była tania aukcja to to "po serwisie" można włożyć między bajki raczej.Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 14:01Zgadza się wynalazłem aukcje zapomnianą, w momencie kiedy było ich bardzo dużo na licytacjach i nikt mnie nie przebił przez co wyszedł mnie 700 zł.
Sprowadzam rzeczy od lat, widziałem niejedne "okazje". To co piszesz o stanie elementów metalowych to tylko potwierdza.
OK. Wiadomo, nie ich wina, ale dobre rady też niekoniecznie, niestety.Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 14:01Tak przy wszystkim doradzałem się dwóch osób, nie chce wymieniać ich z imienia, ponieważ naprawdę próbowali mi pomóc i poświęcali swój czas.
Skłamałbym jakbym powiedział że tylko tobie się coś takiego przytrafiło, ale nie są to rzeczy zwykle poruszane publicznie.
Bo potem takie towary trafiają na olx jako "na części" albo jednak są podejmowane jakieś próby sklejenia jednego dobrego z trzech okazyjnych itp.
Wiem też że zdarzały się akcje gdzie ktoś przyszedł do serwisanta X po gramofon, nie skorzystał z oferty, a po jakimś czasie wracał z "hej kochany ratuj bo przyszło tanie z Japonii i jest big problem"
Nie patrz że musi być lokalnie bo kurierzy straszni.
Przywieź towar do Pawleca albo Ukaniu pod Warszawę osobiście albo jednak kurierem.
Zgadzam się z mrcnoos że dobrze by było jakby ktoś wiedzowy obadał stan i to wycenił zanim wpędzisz się w koszty.
Najwyżej pójdzie na części i/lub kupisz inny egzemplarz.
GRAMOFON PIONEER PL-50L + WKŁADKA AT 33E
WZMACNIACZ LUXMAN L570
GŁOŚNIKI QUADRAL MONTAN PHONOLOGUE MK1
KABLE GŁOŚNIKOWE CHORD CLEARWAY X
WZMACNIACZ LUXMAN L570
-
Krystian400
Proszę
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Generalnie sporo sprzętów z japonii nosi ślady korozji, wilgotność robi swoje. Może jeszcze da się to doczyścić, spróbuj w miejscach niewidocznych najpierw.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Krystian400
Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 16:07Buzuje we mnie tyle emocji, że ciężko mi teraz podjąć jakąś decyzje. Usiądę i pomyśle wieczorem nad rozwiązaniemWojtek pisze: ↑07 sty 2026, 15:55Wybacz, ale jeśli to była tania aukcja to to "po serwisie" można włożyć między bajki raczej.Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 14:01Zgadza się wynalazłem aukcje zapomnianą, w momencie kiedy było ich bardzo dużo na licytacjach i nikt mnie nie przebił przez co wyszedł mnie 700 zł.
Sprowadzam rzeczy od lat, widziałem niejedne "okazje". To co piszesz o stanie elementów metalowych to tylko potwierdza.
OK. Wiadomo, nie ich wina, ale dobre rady też niekoniecznie, niestety.Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 14:01Tak przy wszystkim doradzałem się dwóch osób, nie chce wymieniać ich z imienia, ponieważ naprawdę próbowali mi pomóc i poświęcali swój czas.
Skłamałbym jakbym powiedział że tylko tobie się coś takiego przytrafiło, ale nie są to rzeczy zwykle poruszane publicznie.
Bo potem takie towary trafiają na olx jako "na części" albo jednak są podejmowane jakieś próby sklejenia jednego dobrego z trzech okazyjnych itp.
Wiem też że zdarzały się akcje gdzie ktoś przyszedł do serwisanta X po gramofon, nie skorzystał z oferty, a po jakimś czasie wracał z "hej kochany ratuj bo przyszło tanie z Japonii i jest big problem"
Nie patrz że musi być lokalnie bo kurierzy straszni.
Przywieź towar do Pawleca albo Ukaniu pod Warszawę osobiście albo jednak kurierem.
Zgadzam się z mrcnoos że dobrze by było jakby ktoś wiedzowy obadał stan i to wycenił zanim wpędzisz się w koszty.
Najwyżej pójdzie na części i/lub kupisz inny egzemplarz.
wyglądało to "legitnie" pokazywał zdjęcia naprawionych rzeczy, zmienił kable, wrzucił zdjęcie rozkręconej góry, jak go odebrałem mierzyłem telefonem obroty i były prawie idealne.
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570
-
Krystian400
próbowałem również różnymi pastami polerskimi bez efektu, prędzej zrobiłbym to na połysk niż by to zeszło. Tą podkładkę też szorowałem chyba z pół dnia tyle warstw brudu miała na sobie.
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja bym poczekał na rozpatrzenie reklamacji a potem w auto i pod Wawe do chłopaków Pawła albo Łukasza. Tu nie ma sie zastanawiać bo z g....a bicza nie ukręcisz a trafisz na kolejnego speca ktory tylko pogłebi problem. Idź prostą drogą jak Ci tu radzą zamiast kluczyć zakolami...
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
Krystian400
Chyba tak będzie najlepiej, może jakoś się zlitują nade mną. Mam też kontakt do osoby z Wrocławia, który zajmuje się gramofonami i odrestaurował jednemu z forum pioneera pl 70L II i był bardzo zadowolony, ma mieć wolny termin za kilka tygodni. Ewentualnie ta Warszawa, ale tutaj zaś dochodzi mi pożyczenie auta, ponieważ mój 1200 km w 2 strony nie przejedzie. Czekam aż mi cokolwiek odpiszą i wtedy pomyślę nad dalszymi działaniami.Mawis pisze: ↑07 sty 2026, 16:39Ja bym poczekał na rozpatrzenie reklamacji a potem w auto i pod Wawe do chłopaków Pawła albo Łukasza. Tu nie ma sie zastanawiać bo z g....a bicza nie ukręcisz a trafisz na kolejnego speca ktory tylko pogłebi problem. Idź prostą drogą jak Ci tu radzą zamiast kluczyć zakolami...
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Elektryk jakiś czy co?Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 17:45Ewentualnie ta Warszawa, ale tutaj zaś dochodzi mi pożyczenie auta, ponieważ mój 1200 km w 2 strony nie przejedzie.
Cannona (z forum) można też polecić, ale nie pamiętam gdzie ma bazę.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Pasta poleska zeżre anodę i napisy także raczej nie tędy droga.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Też mazowieckie o ile dobrze pamiętam, Żyrardów, Sochaczew te rejony.Wojtek pisze: ↑07 sty 2026, 20:02Elektryk jakiś czy co?Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 17:45Ewentualnie ta Warszawa, ale tutaj zaś dochodzi mi pożyczenie auta, ponieważ mój 1200 km w 2 strony nie przejedzie.
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
Krystian400
Mam auto w najmie i mam limit kilometrów 800 miesięcznie. Nie widzi mi się przez półtora miesiąca jeździć roweremWojtek pisze: ↑07 sty 2026, 20:02Elektryk jakiś czy co?Krystian400 pisze: ↑07 sty 2026, 17:45Ewentualnie ta Warszawa, ale tutaj zaś dochodzi mi pożyczenie auta, ponieważ mój 1200 km w 2 strony nie przejedzie.
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570
-
Krystian400
To dobrze, że w pewnym momencie odpuściłem
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
OK. Kurier wyjdzie taniej
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Krystian400
Odpisali mi tak w skrócie, że minęło 14 dni mają mnie w dupie i nie mają nawet zamiaru się do tego odnosić. Napiszę do nich jakieś pismo, ale raczej go nawet nie przeczytają.
WZMACNIACZ LUXMAN L570
WZMACNIACZ LUXMAN L570