5 polskich klasykow ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: 5 polskich klasykow ;)

Post autor: Wojtek »

Nie wiem, może jakiś forumowicz skorzysta, choć zaczyna to być wątpliwe.
Niby licytacja na forum, a teraz wychodzi że trwa też jakaś poza-forumowa o której nie wiemy?
Chyba że to oferty na priv (co też byłoby dziwne).

Robi się coraz ciekawiej, to na pewno :)

Oczywiście nadal nie widzę większego sensu w licytowaniu zarówno pojedynczych albumów jak i całego pakietu jednocześnie, ale fajnie by było jakby sprzedawca się do tego planu ustosunkował, bo może jednak ma on sens tyle że trudno go na pierwszy rzut oka pojąć?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Dimo
Gramofon: Sony PS-LX 1, PS-X40

Post autor: Dimo »

Wojtek pisze:
25 wrz 2024, 23:48
komu odmówisz?
Wszystkim odmówi, bo jest mityczna oferta za 700zł. Po czym za jakiś czas licytacja się wznowi, bo ten za 700 zrezygnował.
Taka pseudolicytacja - pojedyńczo i komplet, jakieś ciche oferty "gdzieśtam"..
Sony PS-LX1/ATN95E + Denon DRA 700AE -> Yamaha NS-7900
Sony PS-X40/Excel QD700 CII + Kenwood KA 3060R + Philips CD 615 -> Heco P4302
Yamaha RX-E600 -> Heco SM 635
Bez przydziału: Fonica CDF003, Heco P 2001,Philips FA 741/Philips FT 741.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

viewtopic.php?f=58&t=1545
(polecam ustęp "dot. licytacji" :doh: :D chociaż ostatnio sprzedawca napisał, że aukcja.
Na moje oko czas się zdecydować :lol:
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Ta strona nie istnieje :lol:
Niezłe jaja :D
Chłopaki naprawde bierzecie w tym udzial? Kolo wrzuca jakies ceny ktore uzyskal niby na priv abstrahujac od ofert forum. No prosze ja Was...
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Poprawiłem linki.

bukm1987 - ustosunkujesz się jakoś do tego co zostało tutaj do Ciebie skierowane?
Ciszę do jutra odbiorę jako świadomą olewkę i będziemy kończyli zabawę wcześnie.
Wsparcie finansowe forum
bukm1987

Post autor: bukm1987 »

Niewiem o co wam do konca chodzi, przyjmuje oferty tez na priv, kto da wiecej ten wygra proste. Nie biore zadnych zaliczek itd nie jestem oszustem, Kase za te same plyty w lutym zwrocilem gosciowi z powrotem- mozna to potwierdzic mam pm do dzisiaj. Mam ciekawsze rzeczy do roboty niz oszukiwac na kilka stow przez internet.
Po prostu mam plyty teraz w Polsce I chce sie ich pozbyc bo od 5 lat niema gramofonu I sie marnuja. Stan jest jaki widzicie na zdjeciach- na pfk jest jedna spora rysa , na reszcie sa raczej drobne ryski. Napewno trzeba je umyc it'd bo lezaly 5 lat.

Plyt jest 5, caly czas ktos pyta, te same nr serii co sa w pierwszym poscie
Awatar użytkownika
MaciejT
Gramofon: PS-X70

Post autor: MaciejT »

bukm1987 nic mi do Twojego interesu, po prostu wydaje mi się że zbieranie ofert na priv jest nieco ekstrawaganckie i nieczytelne. Potencjalne zainteresowane na forum osoby nie mają pojęcia ile osób bierze w licytacji, i czy faktycznie są osoby skłonne wyłożyć takie czy inne pieniądze.
Aby to wyglądało poważnie licytacja powinna być jawna i transparentna. No i chyba jednak należy się zdecydować czy obiektem licytacji ma być komplet czy pojedyncze płyty, bo tak to niestety wystawisz kogoś do wiatru. Ktoś wygra licytację jednej płyty, ktoś inny kompletu i co wtedy zrobisz? Kogo olejesz? Przypuszczam że dlatego forumowicze nieco dworują z tej sytuacji jaką spowodowałeś, a admin oczekuje byś się do tego ustosunkował. Czy teraz już wiesz o co nam do końca chodzi?
Zrobisz jak będziesz uważać, ale istnieje prawdopodobieństwo że Szef skończy z tym tematem przed oznaczonym przez Ciebie terminem.
Rudinho
Gramofon: Micro Seiki DD-7

Post autor: Rudinho »

bukm1987 pisze:
26 wrz 2024, 13:57
Kase za te same plyty w lutym zwrocilem gosciowi z powrotem- mozna to potwierdzic mam pm do dzisiaj.
Może opiszesz okoliczności? Bo tak się składa, że ja jestem tym gościem a lubię jasne sytuacje. Płyty wróciły z Polski? Nie, one nigdy nie wyjechały z UK. Chciałem sprawę załatwić, dopłacić do wysyłki, cła, czegokolwiek no ale niestety szanowny kolega się nie logował, więc korespondencja rozciągała się na całe tygodnie...
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II

Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Awatar użytkownika
jaca1970
Gramofon: JVC Ql-Y3F

Post autor: jaca1970 »

8-) wow, jest tu coraz ciekawej.
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

No pięknie...czyli jednak nie jest tak różowo :naughty:
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
bukm1987

Rudinho nie odebral paczki, sa dowody numer ups z zdjecia paczki z reciever refuse to pick up czy jakos tak, paczka wrocila do UK, 40km od miejsca gdzie ja nadalem,czynne do 15 musialem brac wolne zeby tam pojechac, zajelo mi to ze dwa tyg , pozniej rudinho chcial zebym to wyslal jeszcze raz, jechal kolega do polski to mial to wziasc do samolotu ale wystawil mnie I tak wyszlo ponad miesiac. Kase ci oddalem jeszcze 130zl wiecej zebys mial na piwo za tyle czekania, a ty tu mnie jeszcze oczerniasz, daj spokoj poczytaj nasze pmy, tam wszystko jest napisane
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

bukm1987 pisze:
26 wrz 2024, 13:57
Niewiem o co wam do konca chodzi, przyjmuje oferty tez na priv, kto da wiecej ten wygra proste.
Chodzi o dość oczywisty zarzut braku transparentności.
Zwykle jak robimy licytacje na forum to wszystkie oferty są w wątku, a nie "gdzieś tam", bo ciężko zweryfikować czy to w ogóle prawda.
Tak więc jeśli ktoś tobie złożył ofertę na priv to poproś proszę by ta osoba dopisała się tu do wątku, OK?
bukm1987 pisze:
26 wrz 2024, 14:09
Cena za caly komplet, 5 plyt , pojedynczo odpada bo zamieszanie bedzie
OK, dzięki. Tak najlepiej.
bukm1987 pisze:
26 wrz 2024, 16:30
Kase ci oddalem jeszcze 130zl wiecej zebys mial na piwo za tyle czekania, a ty tu mnie jeszcze oczerniasz
Jeśli Rudinho pierw kupił ten komplet od Ciebie, coś poszło nie tak przy wysyłce (za którą pewnie zapłacił), mimo problemów nadal chce to nabyć, a tutaj dowiaduje się że szukasz nowego klienta mimo że płyty już są w Polsce... no to wiesz, tak jakby słabo to wygląda.

Chyba że Rudinho już nie jest zainteresowany?
Wsparcie finansowe forum
bukm1987

Jak admin chce to niech przejzy pm, cala sytuacja jest jak na dloni. Pisanie ze paczki nie wyslalem jest klamatwem bardzo latwym do zweryfikowania przez niezalezne osoby.

Dziwni z was ludzie na tym forum szczerze powiedziawszy, a to oczernianie ze oszust, to juz wogole mistrzostwo. Tak kurwa oszust co kradnie 500 I oddaje 630-na jakim wy swiecie zyjecie... Gdyby ktos cie oszukal to kasy bys juz nigdy nie zobaczyl, policja to by na wet nie przyjela zgloszenia bo juz mnie tak oszukali I tak to wyglada
ODPOWIEDZ