PatLove pisze: ↑11 gru 2017, 09:58
444 tez jest możliwość zamontowania takiego ramienia SME i miedzy innymi o takie modyfikacje Ci chodziło?
Czekaj, czekaj Kolego PatLove, winny jestem drobne wyjaśnienie, bo internet póxniej nie wybacza, a chciałbym już zakończyć swoje występy ekwilibrystyczne w tym temacie. Czasowo, bo chętnie wrócę gdy pojawi się jakaś konkretna informacja techniczna.
Nigdzie nie napisałem, że w tym modelu ERA 444 wymienia się ramię na SME.
Napisałem, że spotkałem model/le wyższe (555, Mk 'x') z ramieniami SME, jeden z tych modeli był bodaj wyposażany fabrycznie w ową konstrukcję i istnieje takie zdjęcie instrukcji/manual do bodaj Mk z tym ramieniem. Trochę osób w świecie ma te konstrukcje i tu pole do popisu w wyszukiwaniu i pozyskiwaniu danych.
Na tym etapie wątku w mojej opinii powinieneś już mieć zaczytany net do bólu w kwestii tego gramofonu, a jest tego sporo.
Ja nie wiem czy w modelu 444 robi się upgrade ani nawet jakie? To już sprawa reserchingu, aż na tyle mnie ten model nie interesuje, choć chętnie i ja się dowiem czegoś nowego.
Ot napisałem, że czasem trafia się bdb okazja do zakupu tego gramofonu ze względu na towarzyszące ramię.
W takim kontekście wyboru, to już wolałbym iść w kierunku Lenco bowiem na Lencoheaven masz wszystko i nawet więcej+, a u nas konsultacji nie poskąpi Tobie Pawlos@, który zapewne podzieli się doświadczeniem.
To zawsze kwestia świadomego wyboru i odpowiedzi na pytanie, a kto mi to będzie naprawiał?
To dobrego wyboru życzę.
Jeśli masz ciągotki do starego modelu z dobrym opracowaniem serwisowym, to popatrz na wątki Olszy@ o Dualach i ich reanimacji. Da to pojęcie o renowacji i poziomie wiedzy oraz umiejętnosci jakim trzeba dysponować by wejść w modele vintage. Sądzę, że Dual dla Ciebie byłby niebanalnym wyborem.