"Na żywo!" Albumy koncertowe.
- Domin
Re: "Na żywo!" Albumy koncertowe.
Led Zeppelin – "Celebration Day", Warner Music/Atlantic/Swan Song (8122-79688-7), 2CD + DVD, EU 2012. Nigdy nie zapomnę jaką radochę miałem, jak sobie kupiłem ten album. W sumie dalej mam 

- piotrjazz
Led Zeppelin - The Songs Remains The Same
https://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Th ... se/5333761
Chyba nie bylo , album koncertowy albo soundtrack, jak kto woli.
Tak czy siak
https://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Th ... se/5333761
Chyba nie bylo , album koncertowy albo soundtrack, jak kto woli.
Tak czy siak

Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- piotrjazz
Jednak bylo 
Ale to nie
Norah Jones - Live From Austin TX
https://www.discogs.com/Norah-Jones-Liv ... se/1926915
Oryginalnie ukazalo sie na dvd , nigdy na cd , za to jest na winylu

Ale to nie
Norah Jones - Live From Austin TX
https://www.discogs.com/Norah-Jones-Liv ... se/1926915
Oryginalnie ukazalo sie na dvd , nigdy na cd , za to jest na winylu

- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Miles Davis - Merci Miles! Live at Vienne
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Atoll DR200SE + DAC by Martynka
- SimonTemplar
Bardzo dobry i zarazem ciekawy materiał zarejestrowany zaledwie dwa miesiące przed śmiercią Milesa

Słychać wyraźnie jak nikt z zespołu nie wcina się przed trąbkę Mistrza. Pełen respekt, trzymanie tępa.
Znane kawałki (Human Nature, Time after Time) zagrane tak że ciary po plecach przechodzą. Magia, mega klimat = CUDO

Pozycja obowiązkowa dla fanów Milesa

- piotrjazz

Mam na liscie zakupow, ostatnio jak wracalem z pracy noca, na Jazz FM polecialo "Time After Time" i mialem ciary.
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Mega koncert! A18-minutowe Human Nature wgniata w fotel
Ciekawym dodatkiem jest książeczka w środku. Fajnie się czyta różne anegdotki podczas słuchania

Ciekawym dodatkiem jest książeczka w środku. Fajnie się czyta różne anegdotki podczas słuchania
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + LAR IA-200HB + M-S Mezzo 8
- SimonTemplar
No ja mało obiektywny będę bo jestem freak na punkcie Milesa ale ... mokre oczy miałem jak to słuchałem...
Może to złe porównanie ale to dla mnie taki "Black Star" Davida Bowie. Pożegnanie.
Oj tak ...

- Dziadek
- Kontakt:
Sally Oldfield - In Concert
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Widzę że nie tylko winyle trafiają tu więc też coś dorzucę
Nine Inch Nails - And All That Could Have Been
Album składa się z dwóch płyt. Pierwsza to zapis koncertu z trasy Fragility v2.0. Drugi nowe, studyjne wersje starych kawałów i jakieś tam nowości, pod tytułem Still.
Oczywiście rozchodzi się o pierwszą płytę. Istnieje dla niej nawet wersja na winylu, ale to pirat z jakością podobno gorszą niż na CD.
Album kupiłem wieki temu na jakieś wyprzedaży w MM za 20 PLN. Zdecydowanie wciągnął mnie w świat gwoździ.
Jakieś pojedyncze kawałki wcześniej znałem ale to był impuls do rozszerzenia płytoteki o wszystkie albumy do czasu Fragile.
Przy czym NIN płytowy i koncertowy to w sumie dwa zupełnie inne "zespoły". Do jakiegoś czasu Reznor płyty studyjne nagrywał zupełnie sam, był jedynym członkiem "zespołu". Dopiero niedawno dołączyć sobie kogoś jeszcze. Natomiast na trasę zbierał grupę muzyków ale nie był to jakiś stały skład.
Także NIN koncertowy to zupełnie inna muzyka choć te same utwory. Bardziej rockowa, mniej industrialowo/elektroniczna. Koncert z niesamowitą energią. Bardzo lubię wracać do niego co jakiś czas. Szkoda że nie ma oficjalnego winyla mimo upływu już ponad 20 lat.
Pod tą samą nazwą funkcjonuje jeszcze wersja DVD z zapisem wideo koncertu.
Nine Inch Nails - And All That Could Have Been
Album składa się z dwóch płyt. Pierwsza to zapis koncertu z trasy Fragility v2.0. Drugi nowe, studyjne wersje starych kawałów i jakieś tam nowości, pod tytułem Still.
Oczywiście rozchodzi się o pierwszą płytę. Istnieje dla niej nawet wersja na winylu, ale to pirat z jakością podobno gorszą niż na CD.
Album kupiłem wieki temu na jakieś wyprzedaży w MM za 20 PLN. Zdecydowanie wciągnął mnie w świat gwoździ.
Jakieś pojedyncze kawałki wcześniej znałem ale to był impuls do rozszerzenia płytoteki o wszystkie albumy do czasu Fragile.
Przy czym NIN płytowy i koncertowy to w sumie dwa zupełnie inne "zespoły". Do jakiegoś czasu Reznor płyty studyjne nagrywał zupełnie sam, był jedynym członkiem "zespołu". Dopiero niedawno dołączyć sobie kogoś jeszcze. Natomiast na trasę zbierał grupę muzyków ale nie był to jakiś stały skład.
Także NIN koncertowy to zupełnie inna muzyka choć te same utwory. Bardziej rockowa, mniej industrialowo/elektroniczna. Koncert z niesamowitą energią. Bardzo lubię wracać do niego co jakiś czas. Szkoda że nie ma oficjalnego winyla mimo upływu już ponad 20 lat.
Pod tą samą nazwą funkcjonuje jeszcze wersja DVD z zapisem wideo koncertu.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Dave Brubeck Quartet - In Europe US 1958 stereo
Świetny koncert i również bardzo dobrze zrealizowany. Kupiłem właściwie z ciekawości, chciałem posłuchać wczesnego stereo. Płyta wygląda właściwie na NM- gra niestety sporo gorzej. Niestety mój egzemplarz ma okropny błąd tłoczenia na Like Someone in Love, słychać w prawym kanale prawie tylko zniekształcenia przez około 15 sekund

Świetny koncert i również bardzo dobrze zrealizowany. Kupiłem właściwie z ciekawości, chciałem posłuchać wczesnego stereo. Płyta wygląda właściwie na NM- gra niestety sporo gorzej. Niestety mój egzemplarz ma okropny błąd tłoczenia na Like Someone in Love, słychać w prawym kanale prawie tylko zniekształcenia przez około 15 sekund

Technics MA1 + Denon Dl-109d/Technics P33
+ Denon PMA 1600ne
+ Denon PMA 1600ne
- Domin
Scorpions – "Live Bites", Mercury (00602577830860), EU 2019.
- Domin
Megadeth – "Countdown To Extinction: Live", Tradecraft/UMe/Universal (0602537437252), EU 2013.