Michael Kiwanuka - KIWANUKA
2019 EU Polydor 2xLP. Z pomazaną markerem okładką
Premierowo. Właśnie dotarła. Po pierwszym odsłuchu uważam ze jest przeciętna pod każdym względem. Do poprzednich albumów jej daleko.
Zaintrygowała mnie ta okładka i posłuchałem.
Mam już swój egzemplarz na półce.
Na początku można faktycznie uznać, że to taka muzyka do mycia garów albo conversation starter na domówkę, ale po kilku przesłuchaniach wciągnął mnie ten album dokumentnie.
Świetny mariaż muzycznych wpływów z kilku dekad, ciekawa i niebanalna produkcja, a do tego inteligentne teksty.
Fantastyczna płyta. Myślę, że ma potencjał stać się uznanym klasykiem.
No właśnie. Po paru głębszych odsłuchach stwierdziłem że moja ocena była zbyt pochopna
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Michael Kiwanuka - KIWANUKA
2019 EU Polydor 2xLP. Z pomazaną markerem okładką
Premierowo. Właśnie dotarła. Po pierwszym odsłuchu uważam ze jest przeciętna pod każdym względem. Do poprzednich albumów jej daleko.
Zaintrygowała mnie ta okładka i posłuchałem.
Mam już swój egzemplarz na półce.
Na początku można faktycznie uznać, że to taka muzyka do mycia garów albo conversation starter na domówkę, ale po kilku przesłuchaniach wciągnął mnie ten album dokumentnie.
Świetny mariaż muzycznych wpływów z kilku dekad, ciekawa i niebanalna produkcja, a do tego inteligentne teksty.
Fantastyczna płyta. Myślę, że ma potencjał stać się uznanym klasykiem.
No właśnie. Po paru głębszych odsłuchach stwierdziłem że moja ocena była zbyt pochopna