Gramofon jest super, cena też, niestety są dwa "ale":
- kolor, wszystko łącznie z meblami mam czarne i boję się, że ten gramofon będzie się dziwnie rzucał w oczy
- chciałem kupić przez allegro wykorzystując system ratalny - łatwiej mi będzie przekonać żonę niż w przypadku jednorazowego przelewu
Bacek pisze:Osobiście wolał bym model z fornirem. Miałem Duala w czarnym pokryciu i jak dla mnie wygląda to wtedy "tanio".
Rozumiem. Jednakże w moim przypadku nie chodzi o wygląd tanio/drogo tylko o współgranie z całym pokojem. Poczekam na nowe zdjęcia, może się przekonam.
Przy okazji znalazłem u sprzedawcy "tv-audio" Duala 750, niestety bez zawiasów do pokrywy: http://allegro.pl/dual-cs-750-1-gramofo ... 73717.html
Cenowo jeszcze łapie się w moje widełki, ale boję się, że skoro nie ma zawiasów to poprzedni właściciel mógł nie dbać należycie o sprzęt i może on nie być w stanie w jakim bym chciał.
I jeszcze jedno szybkie pytanko mam. Gdybym miał wybierać między Dual 455 i 606, to który z nich zagra lepiej? Wiem, że 606 ma ramię ULM, ale znowu do 455 nie będę wkładał nie wiadomo jak drogich wkładek.
Następnie jest Technics SU-V620 i kolumny Technics SB-EX3. Wzmacniacz i kolumny będę wymieniał za jakiś czas, ale muszę zacząć od gramofonu. Jeżeli chodzi o muzykę jaką słucham to jest to przeważnie ciężki metal oraz ambient/industrial. Ostatnio dostałem płytę TOTO Dune (soundtrack do filmu) i już nie mogę się doczekać kiedy jej posłucham.
Podeślij mi jakieś drzwiczki lub szufladę z mebli jakie masz w salonie to Ci zrobię z tą samą okleiną. Niestety może być problem bo jak meble maja kilka lat to trza będzie patynować. Można też wbudować mechanizm w mebel(stolik,komoda) od góry lub w szufladę tak aby nie był widoczny. Żona się ucieszy.
esdarek pisze:Podeślij mi jakieś drzwiczki lub szufladę z mebli jakie masz w salonie to Ci zrobię z tą samą okleiną. Niestety może być problem bo jak meble maja kilka lat to trza będzie patynować. Można też wbudować mechanizm w mebel(stolik,komoda) od góry lub w szufladę tak aby nie był widoczny. Żona się ucieszy.
Żona się ucieszy jak nie kupię gramofonu tylko np. kosmetyki dla niej Nie zależy mi na tym, żeby gramofon schować, ani żeby stapiał się idealnie z otoczeniem.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2015, 21:06 przez cxax, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie, zbaczamy z tematu. Chcę kupić gramofon w cenie do 800 zł, ewentualnie do 1000 zł, kolor czarny. Z propozycji, które dostałem jest gramofon użytkownika Tollo: Dual CS 455, niestety w fornirze orzech ciemny. Biorę ten gramofon pod uwagę, ale szukam jeszcze czegoś innego. Zacząłem się nawet skłaniać ku Dual 606 użytkownika Esdarek. Kolor kabli nie ma znaczenia. Pokrywa może być zwykła. Proszę o pomoc w wyborze, ewentualnie inne sugestie.