Pokusiłem się również o odsłuchy najnowszej wersji integry lampowej wrocławskiej firmy Linear Audio Research. Dość długo słuchałem, poddałem krytycznym odsłuchom na wszystkich źródłach dźwięku, którymi dysponuję. Utwierdziłem się przekonaniu, że chcę go mieć na stałe. Konstrukcja Dual Mono, 20kg żywej analogowej masy ciała. Ten wzmacniacz idealnie wpasował się w mój system. Odniosłem wrażenie, że został uszyty na miarę moich kolumn z epoki. Bardzo spodobało mi się granie tej lampy. Nie chcę powiedzić, że przechodzę na drugą stronę mocy i przepraszam się z „lampami”, gdyż nigdy nie gardziłem lampami, a gitarowego wzmaczniacza lampowego używam od ponad 20 lat i nadal powoduje banan na twarzy, podobnie jak LAR IA-30 MKII. W bezpośrednim starciu rozwala moją „roboczą” Yamahę R-S700 jeśli chodzi o nasycenie, barwę i drobnicę w tle, bo to rasowa full-lampa. Bardzo dobrze gra zarówno na niskich poziomach głośności jak i wysokich. Ma wykop i przede wszystkim doszło trochę ciężaru/dociążenia na dole i średnicy, ciężaru którego zawsze brakowało mi w Yamaszce. Po tych doświadczeniach przeprosiłem się z płytą kompaktową, bo teraz da się słuchać jej bardzo głośno, nie wspomnę o analogu

Pozdrawiam miłośników dobrej muzyki i dobrego brzmienia wszelakich stystemów audio.