No się uśmiałem. Pamiętam jak szukałem X-70 jakieś grubo ponad rok temu to ten gramofon był wystawiony za 4k !
Zadzwoniłem do tego Pana (wówczas widniał nr tel. w ogłoszeniu) i zaproponowałem 3k, grzecznie ale zostałem wyśmiany
No i teraz mamy 2700.....
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Bardzo mi się X65 spodobał i nie ukrywam, że jako model stawiam go na czele swojej listy.
W tym konkretnym przypadku mankamentem jest brak nakładki na jeden z przycisków.
Do jakiej kwoty warto to licytować ?
Polować można. Najważniejsze aby miał sprawną elektronikę bo to bardzo rozbudowana i trudna w kalibracji automatyka oraz co najważniejsze procesor nie do kupienia jak się przepali (dlatego warto wymienić zapobiegawczo kondensatory w sekcji zasilania). Byle mieć w tym czasie polowania na czym słuchać ...
Może Regsoft ma w swoim magazynie części zapasowy przycisk?
Nie mam żadnych części luzem bo nie zajmuję się handlem czy serwisowaniem tego sprzętu. Swoje ogarnąłem i wystarczy. Przycisków luzem nie widziałem, ale w ciągu roku były oferowane dwa panele z przyciskami X65/X75 na eBay (USA) ...
A powiedzcie, ile - realistycznie - trzeba wydać na przegląd (ew. kalibrację jeśli takowa jest konieczna), renowację (polerowanie pokrywy, plintę też się poleruje ?), konserwację ?
Czyli innymi słowy doprowadzenie gramofonu do stanu, który powinien pozwolić na bezstresowe korzystanie z takiego automatu przez kilka lat, a i przy okazji nacieszy oko.
I znacie może kogoś, kto w okolicach małopolski podejmuje się takich zadań ?
Realistycznie to w przypadku takich "elektronicznych" gramofonów szukaj sprawnego w 100%, kompletnego, nieporysowanego i niepordzewiałego. Co jedynie można wypolerować (lub dorobić) pokrywę, wymienić kondensatory, może nóżki jak sparciało zawieszenie i dobrze wyczyścić. To nie jest tak popularne i tak mechaniczne jak X60. Części niekoniecznie znajdziesz. Tak jak taki przycisk czy panel. Jak coś nie działa to skąd wiesz czy trzeba kalibrować czy naprawiać i czy w ogóle się da? Plintę po demontażu panela i ramienia da się wyszpachlować (to nie plastik tylko twardy kompozyt mineralny) i polakierować ale koszt będzie znaczący. Gorzej z elementami chromowanymi. Ech. Gwarancji spokoju nie ma, a cieszenie oka to kwestia osobnicza ...
Chyba inna opcja tu nie wchodzi w grę jak sądzę.
Słownik podpowiada, że informacja pt. "Nur Abholung" nie wróży najlepiej.
No bo ode mnie jedyne 689 kilometrów
Ale niezłe to cacko.
Chyba inna opcja tu nie wchodzi w grę jak sądzę.
Słownik podpowiada, że informacja pt. "Nur Abholung" nie wróży najlepiej.
No bo ode mnie jedyne 689 kilometrów
Ale niezłe to cacko.
Daj Pan spokój, nie jeździ się tyle km po tak tani gramofon. Ja łaskawie dupe ruszyłem tylko po PD 350 i to tylko dlatego że miałem 2,5h drogi w jedną stronę
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3