Mikstura forumowa
-
Mikstura forumowa
Śliczne dzięki - pojadę do tego Fotonu (trochę głupio mi teraz, bo powinienem o tym pomyśleć..). Kupiłem myjkę Knosti z płynem i już zużyłem cały - swoje zrobił, bo różnica w odsłuchu masakrycznie lepsza. A skoro można jeszcze go poprawić, na co liczę, miksturą forumową to muszę sobie taką zrobić.. Także jeszcze raz dzięki za pomoc 

- kebabożerca
Mikstura forumowa
Sklepy foto albo dogadaj się na jakimś forum fotografii tradycyjnej z kimś z Twojego miasta.
Aj du not baj dys rekord, it is skraczt.
- radekcza
Mikstura forumowa
Wszystkie składniki do mikstury forumowej można dostać na allegro, za 35zł można dorwać 5l wody, 1l spirytusu i mirasol. Pewnie można taniej, ale jak ktoś nie ma czasu tak jak ja
to jest to dobra alternatywa, a i tak wychodzi dużo taniej od płynu Knosti.

Ostatnio zmieniony 10 kwie 2014, 00:33 przez radekcza, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Mikstura forumowa
Nie mówiąc już o tym, że całość starcza na dłużej, bo ile litrów mikstury zrobisz z litra alko, mirasolu i dokupując co jakiś czas najtańszy składnik czyli miękka wodę?radekcza pisze:a i tak wychodzi dużo taniej od płynu Knosti.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- radekcza
Mikstura forumowa
Dokładnie
taniej, więcej i lepiej działa - ja po pierwszym zastosowaniu forumowej i odsłuchu, ponownie myłem wszystkie płyty umyte wcześniej Knosti 

- zoombie
Mikstura forumowa
Dodam może moje ostatnie doświadczenie - przy myciu mocno zakurzonych płyt, płyn musiałem filtrować w zasadzie co góra 6 płyt, a pewnie i co 3 by się przydało. Inaczej robiły się zacieki i było niestety słychać trzeszczenie, prawie jak na niemytej płycie, a może i gorzej. Ponowne mycie pomogło.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Mikstura forumowa
Te najmocniej zakurzone warto pierw przemyć samą demineralką lub nawet przetrzeć pierw zmoczoną szmatką z mikrofibry, a dopiero potem potraktować miksturą w myjce.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- zoombie
-
Mikstura forumowa
Osobiście przy mocno zabrudzonych płytach stosuję pranie wstępne,zasadnicze i później płukanie( woda destylowana z mirasolem) 

- tollo
Mikstura forumowa
Po późnym płukaniu warto wytrzeć płytę jak komuś robią się zacieki, wtedy łatwiej ich uniknąć.
- Gontar
Re: Mikstura forumowa
A ja niestety zrobiłem taką miksturkę i umyłem wszystkie płytki (bez słuchania w między czasie tych co wcześniej umyte, tylko na raz wszystkie umyłem a potem wziąłem się za odsłuch). Co się okazało ? Chyba Izopropanol był jakiś lewy bo myjka Knosti się zrobiła chropowata... a płyty straszne trzeszczą
i wygląda na to że chyba ten alkohol porozpuszczał mi trochę płytki
i teraz pewnie już się nic nie da zrobic.

When I'm gone, no need to wonder if I ever think of You,
The same moon shines , the same wind blows for both of Us
And time is but a paper moon, be not gone...
- zoombie
Mikstura forumowa
Płyty bardzo były brudne? Po ilu płytach filtrowałeś płyn? Wszystkie płyty są trefne, te które myłeś pierwsze też?
Hmmmm, zastanawia ta chropowatość myjki ....
-
No to niezłe jaja. Pokaż opakowanie od tego izopropanolu, żeby się inni nie nacięli.
- Gontar
zoombie pisze:Płyty bardzo były brudne? Po ilu płytach filtrowałeś płyn? Wszystkie płyty są trefne, te które myłeś pierwsze też?
Płyty nie były baaardzo brudne, tylko jakies paluchy i paprochy, wszystkie płyty wcześniej były już kiedyś myte, filtrowałem co 5 płyt + tak, wszystkie trzeszczą tak jakby były zarżnięte na bambino, a przed myciem były ok

Wrzuciłbym zdjęcie ale niestety wylałem do kibla a opakowanie na zsypie xD jedna rzecz to to, że mikstura po sporządzeniu nie była przeźroczysta, tylko taka jakby hmmm... taka mgiełka biała. Myślałem, że po prostu się wzburzyło i tyle.
Woda w porządku bo już wcześniej w niej myłem i było ok a to to samo opakowanie

Przemyłem po tym wszystkim jedną płytę wodą destylowaną z ludwikiem i nic. Drugą wykąpałem w occie, też nic się nie poprawiło. Więc myślę, że kaplica ;(
When I'm gone, no need to wonder if I ever think of You,
- Reymont
Mikstura forumowa
Współczuć 
To nie żarty, można grubą kasę wtopić. Byłoby fajnie jakbyś dał jakiś namiar na ten lipny izo. Może będziesz obok sklepu albo linka byś podał?

To nie żarty, można grubą kasę wtopić. Byłoby fajnie jakbyś dał jakiś namiar na ten lipny izo. Może będziesz obok sklepu albo linka byś podał?