Ale ja zupełnie poważnie napisałem powyższe, gąbka Jan Niezbędny jakiś lekki detergent kropla i opuszczasz igłę na to. Jaki jest sens kupowania czegoś drogiego jak gąbka zrobi to samo tym bardziej że mam porównanie i nie pierdolę po próżnicy
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Namoczona gąbka świetnie radzi sobie z syfem znacznie przekraczającym skalę grota, do pozbycia się kurzu nie potrzeba mi takich zabiegów wystarczy szczoteczką na sucho bądź oznow także na sucho
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Pędzelki to inwazyjna metoda lepiej upuścić igłę na gąbkę lub gluta , wykonuje się to bez stresu, no i mogę myć za każdym razem na mokro, ale róbcie jak chcecie. Za 5 zyle mam 2 takie gąbki które sobie dodatkowo porozcinam na mniejsze części- starczy mi do śmierci albo i dłużej
Nic specjalnego- woda + mirasol w stężeniu takim jak mikstura forumowa. Na gąbkę 2-3 krople. Buteleczka 50ml starcza mi na dość długo. Czasami używam także mix woda + koncentrat od Oki. Generalnie jakiś detergent do wody aby nie na bazie alkoholu. Na mokro czyszczę wszelkie knoby na igle których na sucho nie da rady ściągnąć- mam takie głupie przyzwyczajenie że lubię przesłuchać po łebkach świeże płyty przed myciem aby sobie przyrównać później efekty mycia
Wyżej napisałem że mam porównanie czyszczenia na gąbkę do japońskiego gluta onzow i nie widzę różnicy w końcowym efekcie, spełnia swoje zadanie. Jeżeli taka rekomendacja dalej do Was nie dociera to OK, myjcie jak sobie chcecie, możecie nawet te groty lizać- o tym także napisałem wcześniej ale widać muszę się powtarzać bo do niektórych nie dociera
To akurat bardziej dyskredytuje całą sprawę niż pomaga w argumentacji
Rozwiniesz to bardziej? Ja akurat nie mam klapek na oczach i na różne fora zaglądam. Patrząc pod kątem Twojej wypowiedzi można także napisać że czytając winylnet jest dokładnie tak samo
Ostatnio przy zakupie At 150 sa zostałem poinformowany że nie mogę używać standardowego taniego płynu na bazie alkoholu, z zestawu który posiadam , do mycia igły bo jest zbyt agresywny i mogę uszkodzić igłę. Musiałem kupić dedykowany przez Audio technikę płyn. Czy to tylko marketing czy nie nie chciałem się przekonywać bo trochę by mnie to mogło kosztować , wiec bez zastanowienia kupiłem zalecany płyn. W nakrętce jest mały miękki pędzelek. Całość wygląda jak lakier do paznokci.
Faktycznie. wbiłem się w ostatnią stronę i nie przeczytałem wcześniejszych postów Wojtek. A tak z doświadczenia. Czy przesmarowanie takim pędzelkiem igły wystarczy czy po prostu pędzelek służy tylko do aplikowania płynu a czyścic trzeba w jakiś specyficzny sposób innym narzędziem ?