Jeśli chodzi o wygląd to podoba mi się coś w tym stylueenneell pisze:A tak przy okazji to zasugeruj coś ( choćby od strony "wizualnej"- to co Ci się podoba)

Mistubishi DA-U310
http://allegro.pl/mistubishi-da-u310-id ... 91813.html
Jeśli chodzi o wygląd to podoba mi się coś w tym stylueenneell pisze:A tak przy okazji to zasugeruj coś ( choćby od strony "wizualnej"- to co Ci się podoba)
Jeśli wzmacniacz będzie miał wbudowany preamp to nie potrzebny będzie dodatkowyLEMON pisze:Ten gramofon nie posiada wbudowanego przedwzmacniacza. Czy mogę podłączyc go bezpośrednio pod wzmacniacz czy najpierw potrzebny będzie preamp gramofonowy?
Przyda się wtedy przejściówka z DIN-5 na cinch.LEMON pisze:Dodam, że ten gramofon ma wtyczkę DIN, która ma na jednej połówce 5 "palców".
Kupujesz kabel 2xRCA - mały jack i łączysz wzmacniacz z głośnikami komputerowymi (albo z komputerem) przez wyjście magnetofonowe wzmacniacza.malina0 pisze:I w tym czasie kiedy już będę miał wzmacniacz będę mógł słuchać muzyki z gramofonu poprzez głośniki od PC (logitech z3e) ? Jeśli tak to jak mam je podłączyć pod gniazdo słuchawkowe?
Ale właśnie nie o to tutaj chodzi, a nowych wątków się nie boimywb83 pisze:Napisałem tutaj, bo nie chciałem zakładać nowego wątku.
Kolumny od zestawu wieży? Może lepszą opcją (jakościowo) będzie podpięcie kolumn bezpośrednio pod wzmacniacz, zamiast traktować go tylko jako taki przedwzmacniacz gramofonowy/wzmacniacz słuchawkowy na sterydachRoman pisze:Podłączony będzie również jako wejście liniowe do wieży Denon i kolumn .
Moim zdaniem w tej cenie nie kupisz lepszego preampa gramofonowego z wyjściem słuchawkowym (o ile taki się znajdzie) niż te wbudowane w dobre starsze wzmacniaczeRoman pisze:Czy może lepiej za tą cenę kupić przedwzmacniacz ?