O! Superowe. Mam wydanie jednopłytowe i cenię owo posiadanie.
Swoją drogą boxu Preludiów Szostakowicza w powyższym wykonaniu nic nie przebije. Chyba na LP's się nie ukazało, mój box to CD kilka - nie pamiętam ile i tu na białym koniu wchodzi discogs
Są jeszcze na winylu Goldberg Variations, jeżeli chodzi o Johanna Sebastiana. Z twórczości jednego z jego synów, Carla Philippa Emanuela, to niedawno na winylu ukazały się jego sonaty. Szkoda, że Jarrett nie nagrał do tej pory całości Das Wohltemperierte Klavier i Die Kunst der Fuge.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Nówka sztuka od izraelskiego trębacza i spółki. Płyta nader wyjątkowa, nagrana w tydzień, zaraz po wybuchu wojny w Izraelu.
Jak wspomina lider zespołu:
„…Płyta powstawała w pełnym szaleństwie wojny. Rakiety latały mi nad głową, włączały się alarmy, syreny i tak dalej. Czy to wszystko wpłynęło na muzykę? Jak mogłoby nie mieć wpływu?…”
Ależ to czuć wszystko, smutek, rozpacz, żal, strach i nadzieja. To nie jest Avishai do jakiego się przyzwyczaiłem. Nie ma co się dziwić bo i temat wyjątkowo smutny.
Czy warto było się pochylić nad tym albumem? Ja nie widziałem innej opcji.
Nowy całkiem Jarrett, na CD tylko w tej chwili i chyba nie planowany na edycję LP. The Old Country, ECM
Odkrycie uzupełniające sesję Deer Head Inn z 1992 roku. Do tej pory nagrania nie publikowane. Rasowy Jarrett w klasycznym trio (live, ale bdb zrobione, cięte raczej aplauzy i tylko na końówkach audience).
Słucha się doskonale, ale jakoś mnie to nie dziwi. 4-raz słucham i jest fajnie. W sumie szkoda, że nie 2CD razem z tym starym wydaniem sesji Lp's.
Nowy Jarrett'cik, mniam!
Nowy całkiem Jarrett, na CD tylko w tej chwili i chyba nie planowany na edycję LP. The Old Country, ECM
Odkrycie uzupełniające sesję Deer Head Inn z 1992 roku. Do tej pory nagrania nie publikowane. Rasowy Jarrett w klasycznym trio (live, ale bdb zrobione, cięte raczej aplauzy i tylko na końówkach audience).
Słucha się doskonale, ale jakoś mnie to nie dziwi. 4-raz słucham i jest fajnie. W sumie szkoda, że nie 2CD razem z tym starym wydaniem sesji Lp's.
Nowy Jarrett'cik, mniam!
Mniam! Gdybym jeszcze tylko miał sprawny odtwarzacz CD. Muszę w końcu kupić
Keith Jarrett - My Song
1978 Germany. https://www.discogs.com/release/382824- ... tt-My-Song
Już była prezentowana ale warto przypomnieć bo to cudna płyta. Jan Garbarkek fenomenalny jak i cała reszta kwartetu. Absolutny Top w historii wydawnictwa ECM. Dźwięk rewelka, jak to od ECMu - miód na moje uszy.
Keith Jarrett - My Song
1978 Germany. https://www.discogs.com/release/382824- ... tt-My-Song
Już była prezentowana ale warto przypomnieć bo to cudna płyta. Jan Garbarkek fenomenalny jak i cała reszta kwartetu. Absolutny Top w historii wydawnictwa ECM. Dźwięk rewelka, jak to od ECMu - miód na moje uszy.