Motoryzacja
- chudy_b
Gramofon do 1000 zł
A zauważasz bliską korelację gramofonów z samochodami? Dziś to robią plastikowe jeździdła z silnikami 1.2 TURBO
Kupisz, po dwóch latach warte to pół ceny o ile jeszcze jeździ. A jeździ słabo.

- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 1000 zł
Bardzo dobrze to widze dlatego ne jezdze czyms takim. Nie kupię też nigdy nowego auta(na pewno nie w europie)
- chudy_b
Gramofon do 1000 zł
esdarek, widzę że jesteś w temacie fajnych aut. Wojtek - rano to wywal jako off top.
Jakie są Twoje typy samochodów?
Moje to Citroen DS, Jaguar XJ, Porsche 928. To tak realnym zakresie cenowym.
Jakie są Twoje typy samochodów?
Moje to Citroen DS, Jaguar XJ, Porsche 928. To tak realnym zakresie cenowym.
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
Chevrolet Camaro SS '74, Ford Mustang Shelby '67, Oldsmobile Silhouette '95. To tak z pały na szybko.
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
Może dziwić ten Olds w zestawieniu ,ale ja jestem dośc praktyczny 

- chudy_b
Gramofon do 1000 zł
No to mamy inne zakresy cenowe
Szczególnie Shelby. Jak nie przepadam za amerykańskimi autami, tak za ich dźwięk dałbym się pokroić. Shelby to marzenie wieeelu.

- chudy_b
Gramofon do 1000 zł
OO. Ten Oldsmobile Silhouette '95 to kaszana. Występuje pod wieloma markami. No nie, to nie ma nic wspólnego z samochodem
A pamiętasz jaki car zagrał w HAIR? Brudasy go ukradli i pojechali do kolegi. Fajna kanapa.

A pamiętasz jaki car zagrał w HAIR? Brudasy go ukradli i pojechali do kolegi. Fajna kanapa.
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
Od 20kilku lat jezdze juz tylko amerykancami. nie chce mi sie wciskac w ciasne kokpity, wajchowac biegami i sluchac pierdzenia silniczka. cenie sobie tez moj kregoslup i miejsce w ktorym koncza sie plecy. zycie jest za krotkie zeby jezdzic dieslami z manualem czy 4 cylindrowymi wysilonymi szlifierkami ,ktore jako tako jada przy 4k obr/min. nie mam tez w zwyczaju utrzymywac mechanikow i koncernow ktore wmawiaja nam jakies pierdoly o ekologii, downsizingu i najlepiej lobbowałyby aby rząd zmusil obywateli do zlomowania aut starszych niż 5 lat.
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
Oldsmobile Silhouette/Pontiac trans Sport/Chevrolet lumina APV-jedno z najlepszy aut jakie ludzkość wyprodukowała i do tego z silnikiem ,który miesći się w pierwszej dziesiątce najlepszych silników wszech czasów. Piękne V8 Buicka skrócone do V6 ,obrócone w poprzek i połączone z najlepszą skrzynią 4T60e hydramatic. Karoseria w 100% z tworzywa. Pneumatyczne samopziomujące zawieszenie, 7 niezaleznych foteli i oczywiscie rzeczy oczywiste jak klima, elektryka, sterowanie radiem z kierownicy,elektryczny fotel, i wygoda oraz przestrzeń przy niewielkich gadarytach-piękny samochód na który świat nie był jeszcze gotów gdy zaprezentowano go w 89 roku.
- chudy_b
- tollo
- esdarek
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Motoryzacja
Widzę że mimo woli zostałem założycielem tematu
Oldsmobile Silhouette - szczerze mówiąc w ogóle nie wiedziałem o jakie auto chodzi, ale po wymienieniu nazw Pontiac Trans Sport i Chevrolet Lumina zajarzyłem o co chodzi. O ile mnie pamięć nie myli to importowano Pontiaki do Polski (jako nowe) na początku lat 90 i jeździło ich całkiem sporo. Zastanawiam się zresztą, czy nie była to europejska produkcja - czy nie składano ich gdzieś w zakładach Opla albo Vauxhalla.

Oldsmobile Silhouette - szczerze mówiąc w ogóle nie wiedziałem o jakie auto chodzi, ale po wymienieniu nazw Pontiac Trans Sport i Chevrolet Lumina zajarzyłem o co chodzi. O ile mnie pamięć nie myli to importowano Pontiaki do Polski (jako nowe) na początku lat 90 i jeździło ich całkiem sporo. Zastanawiam się zresztą, czy nie była to europejska produkcja - czy nie składano ich gdzieś w zakładach Opla albo Vauxhalla.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- esdarek
Re: Motoryzacja
Wszystkie te auta bez wyjątku robiono tylko w Lansing (Michigan) w nieistniejących już zakładach. Do Europy sprowadzano wersje V6 3,8 l i nieszczęśliwe, robione tylko dla niemców 2,3 manual ,które psuły się juz na prospekcie. Europejskie miały inne tylne lampy zespolone(z pomarańczowym kierunkiem) dodatkowo wkomponowane w klapę św. przeciwmgielne(w stanach nieobowiązkowe).Nie miały trzeciego stopu bo w EU wtedy był zabroniony jak wszystko co nowoczesne i przydatne. Po 92 roku w stanach przeszły lifting bo wyglądały zbyt kosmicznie. Założono lampy przednie z Bonneville'a. Na szczęście lifting na Europę był inteligentniejszy-przystosowano budę właśnie z Oldsmobile Silhouette(zwanego Cadillakiem wśród vanów) zachowując piękny ostry przód karoserii. W EU sprzedawano je w salonach Opla oraz w salonach Cadillaka gdyż takie wówczas były. W Eu Były sprzedawane ofocjalnie tylko jako Pontiac Trans Sport mimo,że po 92 był to juz Olds.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Motoryzacja
Myślisz że dlaczego od dawna stosuję "analogie motoryzacyjne" by wyjaśnić coś sprzętowego na forum?chudy_b pisze:A zauważasz bliską korelację gramofonów z samochodami?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum