Radzio80 pisze:Czegoś nie rozumiem, najpierw na pytanie co polecacie w Wawie była odpowiedź, że Nomos a teraz odradzacie?:)
Czytaj ze zrozumieniem. Serwis jest dobry bo znają się na rzeczy, ale są znani z kombinowania i żerowania na niewiedzy klientów, stąd te nasze uwagi.
Serwis zachodnich gramofonów to nie jest coś popularnego, więc w skali całej Polski nie ma zbyt wiele firm, które się tym faktycznie zajmują. Ciesz się, że w ogóle masz do kogo to zanieść.
Gdyby Thorens nie miał zewnętrznego zasilacza to Pan Artur pewnie z marszu by zarekomendował instalację gniazda zasilania zamiast wystającego standardowo przewodu zasilania, bo wg jego szkoły daje to wielką różnicę. A w praktyce nie daje to nic poza tym, że możesz sobie odpinać kabel zasilania

No i byłbyś o stówkę czy ile tam lżejszy za modyfikację.
To tylko przykład. Paru forumowiczów już to przeszło. Zgodzili się bo serwisant nalegał. Co mieli mu powiedzieć? Też byli zieloni wtedy
Radzio80 pisze:Jedyna zagwozdka z tą wkładką:)
Nie ma zagwozdki. Zapytaj co konkretnie są oni w stanie Tobie zaoferować i za ile. Ile za wkładkę i ile za igłę, jaką, eliptyczna to za mało, pytanie o producenta, jeśli powiedzą że producent "dobry, japoński" to to też za mało, pytaj o nazwę firmy. Jak wyczujesz w tym momencie kręcenie i smęcenie to sam już chyba załapiesz na czym ta zabawa polega
Może mają dobre ceny za dobre wkładki? A może mają marżę 100%? Ja tego nie wiem bo nie jestem ich klientem i nie patrzę im w cennik, ale Ty nim jesteś więc masz prawo się tego dowiedzieć.
Szczególnie że przecież będziesz płacił za rachunek
Jak wyjdzie że przesadzają to najwyżej pomożemy Tobie dobrać jakąś fajną wkładkę z igłą (może tą samą co oferuje Nomos) w dobrej cenie.
Tylko tyle i aż tyle. Jeśli widzisz w tym układzie coś nieuczciwego to powiedz