Phase 4 Stereo

Wszelkie tematy związane z płytami winylowymi
Awatar użytkownika
kaf

Re: Phase 4 Stereo

Post autor: kaf »

Lenek pisze:Kaf, to jest płyta SQ kwadrofoniczna. Jeśli umiesz czytać po angielsku, to powinieneś to zrozumieć: " SQ This STEREO QUADROPHONIC disc is fully compatible with every audio system - stereo or four channel - with no need to change stylus or cartridge Played on SQ Quadrophonic systems, it will provide a new and captivating musical experience"

Gratuluje aparatury: Radmor 5502, Fonica G-620 + AT-95E, Tonsil ZG 30 C115
Warto mieć nieco pokory. Żałuję, że cokolwiek napisałem w tym wątku. Pozdrawiam Lenek
Masz rację, że żałujesz, bo napisałeś totalne głupoty. To po pierwsze. Po drugie, jakbyś nie doczytał, to z ww. napisu wynika to samo co ja napisałem wcześniej, więc nie wiem o co się aferujesz. Po trzecie, gratuluje oceniania ludzi po pozorach, skoro uważasz że z podpisu an forum można odczytać całe spektrum człowieka jak i tego co posiada, zarówno pod względem materialnym jak i niematerialnym. Odsyłam do fachowej literatury trochę poczytać i wrócić już z wiedzą. Jak trzeba to pokażę palcem gdzie znaleźć informacje, aż takim złym nie będę dla reszty społeczeństwa.
Revox B 150, Revox B 260, Revox B 226, Marantz CD 74, Philips CD303, Miida M 6000 P + AT 20SLa, Radmor LS10
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Phase 4 Stereo

Post autor: Wojtek »

Lenek pisze:Zajmowałem się tym zawodowo.
Ze względu na luki w wiedzy, przedstawiane na łamach powyższych wpisów - jakoś nie widać tego.
vinylpiotrek pisze:Ale tak naprawdę każdy gramofon Hi-Fi się nadawał, ew. czasem kabelki w ramieniu trzeba było dać lepsze.
Przez pojęcie "gramofon kwadrofoniczny" marketing starał się podkreślać gramofony z ramieniem kompatybilnym z wkładkami posiadającymi igły CD4. Czasami reklamy z tym trochę przeginały, ale tak było. Także wszystko się zgadza.

Jednakże w ogóle gadka o kwadrofonii w tym wątku to swoiste faux-pas, gdyż tu w ogóle nie o to chodzi :) Jak już przedmówcy zaznaczyli, są inne wątki dyskusyjne, poświęcone stricte systemom kwadrofonicznym.

"Phase 4 Stereo" jest starsze od kwadrofonii na winylu.
Lenek pisze:Warto mieć nieco pokory. Żałuję, że cokolwiek napisałem w tym wątku.
Z pewnością warto nie powielać więcej dyrdymałów nie na temat, ale chyba zawsze warto dyskutować i być otwartym na prawdy.
Machanie starymi polskimi książkami nie jest równoznaczne z akredytacją i doktoratem, serio.

Wracając do tematu...
Miałem w łapkach kilka płyt "Phase 4". W posiadaniu mam z pewnością Benny Goodman Sextet - "On Stage". Świetna realizacja.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
cezi

Phase 4 Stereo

Post autor: cezi »

W połowie kwietnia kupiłem płytę Guitars Unlimited. Płyta oraz okładka wyglądała jak NOS, ale była mocno zatęchła. Strasznie skwierczała, jak ją puściłem, więc po 30 sekundach przestałem. Dopiero dzisiaj ją umyłem i dałem na talerz. Gra bardzo ładnie - tak jak Wojtek pisze świetna realizacja
Awatar użytkownika
Cracker

Re: Phase 4 Stereo

Post autor: Cracker »

Chacksfield Plays The Beatles Song Book

20171118_125921.jpg
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Awatar użytkownika
Cracker