Ustawienie według geometrii Stevensona nic nie zmieniło. Zniekształcenia jak były tak są. Tutaj już chyba nie da się nic zrobić. Zastanawiam się nad reklamacją tego gramofonu.zbyszek1982 pisze:Może ustawienie wg. geometrii stevensona rozwiąże problem.
Pro-Ject Debut Carbon - wymiana wkładki
- Norbit0
Re: Pro-Ject Debut Carbon - wymiana wkładki
Analog: Pro-Ject 2-Xperience Classic z 9cc Evo + AT440MLa & SONY TC-K750ES & SONY TC-186SD
- Winters
To raczej nic nie da, najwyżej dostaniesz drugi taki sam.Norbit0 pisze:Zastanawiam się nad reklamacją tego gramofonu.
DIOMEDES KATO
-
Re: Pro-Ject Debut Carbon - wymiana wkładki
Może warto go zabrać do sklepu i pokazać co jest grane. Bo to nie jest normalne.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Skorzystać z gwarancji na pewno warto. Inwestować w droższe wkładki z zaawansowanym szlifem do tego gramofonu - już niezbyt.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- vinylpiotrek
Miałem to samo ze swoim PJ, na szczęście już dawno go nie mam.Norbit0 pisze:Ustawienie według geometrii Stevensona nic nie zmieniło. Zniekształcenia jak były tak są. Tutaj już chyba nie da się nic zrobić. Zastanawiam się nad reklamacją tego gramofonu.
OMIJAĆ Z DALEKA!

- Norbit0
Odsłuchiwałem w sklepie innego egzemplarza (też z 2M Red) i efekt jest identyczny. Słuchałem też NAD C556 z Ortofonem OM 5e, jeśli chodzi o jakość dźwięku to nie jest to to samo co 2M-Red, ale zniekształceń brak.
Zaryzykowałem zakup AT440MLa, dzisiaj ją zamontowałem, ustawiłem według szablonu który dali do gramofonu. Brak jakichkolwiek zniekształceń, doszło więcej szczegółów, jestem bardzo zadowolony. Widać jednak ryzyko się opłaciło
Pozdrawiam
Zaryzykowałem zakup AT440MLa, dzisiaj ją zamontowałem, ustawiłem według szablonu który dali do gramofonu. Brak jakichkolwiek zniekształceń, doszło więcej szczegółów, jestem bardzo zadowolony. Widać jednak ryzyko się opłaciło

Pozdrawiam
Analog: Pro-Ject 2-Xperience Classic z 9cc Evo + AT440MLa & SONY TC-K750ES & SONY TC-186SD