Jeśli w Altonach tylko sparciały zawieszenia górne membran (co jest najczęstszą przypadłością, sam tak miałem w swoich Altusach), a Ty masz dwie w miarę sprawne ręce, to chyba proponowałbym naprawę i cieszenie się dźwiękiem z kolumn, a w międzyczasie składaniem na lepsze. W sieci szybko powinieneś znaleźć instrukcję jak to zrobić, zawieszenia możesz kupić w http://www.umifon.pl lub na dowolnym portalu aukcyjnym.
Jeśli faktycznie musiałbyś inwestować w nowe głośniki, to raczej skórka nie warta wyprawki.
Kolumny do mojego zestawu
- zoombie
- kaczy
Re: Kolumny do mojego zestawu
Obie ręce sprawne, ale jedna lewazoombie pisze:Jeśli w Altonach tylko sparciały zawieszenia górne membran (co jest najczęstszą przypadłością, sam tak miałem w swoich Altusach), a Ty masz dwie w miarę sprawne ręce, to chyba proponowałbym naprawę i cieszenie się dźwiękiem z kolumn, a w międzyczasie składaniem na lepsze (...)

Myślę, że te głośniki spokojnie dałoby się jeszcze jakoś uratować, gdyby zajął się tym tematem ktoś kto się na tym zna, ale nie mam na miejscu nikogo kto mógłby mi w tym pomóc, więc musiałbym się bawić w przesyłki. Sens takiej naprawy jest jednak mimo wszystko dość wątpliwyzoombie pisze:Jeśli faktycznie musiałbyś inwestować w nowe głośniki, to raczej skórka nie warta wyprawki.

DENON DP-300F (Silver)