Oby wszystko poszło po twojej myśli i grało zajebiscie tego życzę .iras67 pisze: ↑wczoraj, 13:41Pole magnetyczne jest słabsze w większym trafie przy podobnym obciążeniu .Jedynie gabaryty powodują że zbliża się bardziej do przewodów .Ale w przypadku tego typu transformatora TT110/8S jego wymiary rosną nie na średnicy tylko wysokość się zmienia, Podobny tego samego producenta z obciążeniem 1A zasilającym żarzenie jest niższy o około 3 mm przy tej samej średnicy, ale ma napięcie anodowe 250V. Ten mój ma idealne parametry napięciowe do tego układu- 240V i 13 V po złączeniu uzwojeń żarzenia.
Klon EAR 834 izolacja transformatora itp.
- BlackDevil
- Gramofon: S600
Re: Klon EAR 834 izolacja transformatora itp.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Jak stal nie pomoże to mumetal z tej samej odległości też nie, a przydźwięk w lampach to nie tylko elektormagnetyka ale i mikrofonowanie od brzęczącego trafa.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Chodziło mi o to że puszka na trafo z tego samego będzie. Więc druga obudowa to oddalenie i izolacja wibracji a nie magiczne zmiejszenie zakłóceń elektoromagnetycznych bo materiał ten sam
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
iras67
Dzięki . To mój drugi projekt lampowy. Odpaliłem na razie bez podłączenia w tor i napięcia wyglądają dobrze .Zarzenia równo 12,6V na wszystkich lampach . W torze audio tolerancja trzyma się na poziomie 5% maks i jest dosyć symetryczne Lampy to zbalansowany Sovtek 12AX7LPS i dwie parowane ECC83S JJ . Wymieniłem Mosfet sterujący napięciem anodowym z kitu bo to malowanka chińska Toschiby K2700 na P9NK90Z z Mouser. Wszystkie elektrolity na Nishicony , Vishay i Nippon Chemicon, Kondenstory MKP na wyjściu sygnału na białe Mandorfy MCAP EVO ALU-Oil. rezystory zostawiłem na razie zestawowe. Będę uruchamiać z jakąś tanią wkładką AT-95,BlackDevil pisze: ↑wczoraj, 18:21
Oby wszystko poszło po twojej myśli i grało zajebiscie tego życzę .![]()
1965-1975 absolutnie i bezdyskusyjnie najlepsze lata dla uszu