Chociaż do tego zawiasy z klikiem by się przydały. U Ciebie wystarczy skobelek do zablokowania otwarcia.
Jakiś trick żeby równo naciąć te uchwyty?
Nietypowe pudełko na headshelle
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
-
jajen
- Gramofon: KD990, Dual Golden11
Re: Nietypowe pudełko na headshelle
Myślałem o kliku, ale uznałem to za zbędne dlatego, że przy lutowaniu cyna podciekła i one się otwierają z oporem, że nic więcej nie potrzeba (nie złożą się same). Jeżeli z czasem się to wyrobi, to wtedy można myśleć Natomiast w wersji narysowanej to jest tym bardziej niepotrzebne, że nakrętką na srubce pełniącej rolę osi wyregulujesz zawsze opór tak, jak chcesz.
Nacięcie robiłem piłką do metalu w imadle. Tak "od ręki". Nie są idealne ale nikt z tego nie strzela.
Nacięcie robiłem piłką do metalu w imadle. Tak "od ręki". Nie są idealne ale nikt z tego nie strzela.
Analog: Dual golden 11+Ortofon 2M Blue & Kenwood kd990+Nagaoka MP200>MaCaBRiaa>MF M6si>Buchardt s400
Cyfr: MF M3Scd, Yamaha WXC-50, DAC MF DIGILOG na 6N16B/6N2P reszta j.w. & Quad Artera Solus Play>MA Gold GX 50
Cyfr: MF M3Scd, Yamaha WXC-50, DAC MF DIGILOG na 6N16B/6N2P reszta j.w. & Quad Artera Solus Play>MA Gold GX 50
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Klik miałem na myśli tylko do wersji podobnej do Sony ale do pokrywki a nie do uchwytów headshelli.
Natomiast tam do uchwytów można by pozakładać plastikowe podkładki, wtedy nawet po ściśnięciu ładnie by chodziło.
Tak czy siak to jest właśnie prawdziwe DIY. Bo składanie czegoś z kitów to już nie do końca. Także brawo Ty.
Natomiast tam do uchwytów można by pozakładać plastikowe podkładki, wtedy nawet po ściśnięciu ładnie by chodziło.
Tak czy siak to jest właśnie prawdziwe DIY. Bo składanie czegoś z kitów to już nie do końca. Także brawo Ty.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
jajen
- Gramofon: KD990, Dual Golden11
Zrobiłem wersję potrójną.
Analog: Dual golden 11+Ortofon 2M Blue & Kenwood kd990+Nagaoka MP200>MaCaBRiaa>MF M6si>Buchardt s400