Zakup troche z przygodami , Paypal nie wiedziec czemu odrzucił pierwszą płatność, potem kilka dni czekania na zwrot i ponowna próba - tym razem udana a nawet lepiej bo z racji chwilowego spadku kursu wyszło jakies paredziesiąt PLN mniej.
Jako że wg opisu aukcji sprzęt był Untested (niby z powodu braku wtyku AC - dołożyłem taki fikuśny z oczkiem do łatwego wyjmowania z Leroya za 5.60) miałem pewne obawy czy nie depne na minę. Aukcja teoretycznie bezpieczna (zwrot w razie czego itd) no ale zawsze to jakiś zgryz.
No ale w końcu po niecałych 10 dniach dotarło - co ciekawe Inpost paczkę dostarczyl.
Z zewnątrz tak sobie , troche pomięta ale to był tylko dodatkowy okalający karton . Pod nim właściwie pudło.
Z racji wieku już nieco zmęczone ale całe. Pakujący za bardzo sie nie spisał , przeciwwaga zasadnicza i dodatkowa latały sobie luźno w paczce lecz sam gramek by owinięty w 2 folie więc strat żadnych nie narobiły.
Po rozpakowaniu generalnie widok ucieszył , sprzet rzeczywiście właściwie jak nowy , folia na pokrywie (az szkoda ściągac) , taśma klejąca na trzepieniu przeciwagi tak jakby nigdy nie była zakładana - troche trzeba było domyć ten trzpień bo taśma była niemal rozpuszczona , gumka spinająca kabel AC właściwie rozpadła mi się w rękach.
No ale najwazniejsze było czy to wszystko po prostu działa.....
Działa

Na poczatku troche szok bo nie założyłem przeciwwagi i żadne sterowanie nie funkcjonuje wtedy. Po założeniu wreszcie wszystko OK.
Trzymałem już biurze singla Republiki (Sam na linie z Tonpressu) , ot tak własnie na pierwszy ogień sprawdzenia jeszcze w robocie. Kręci sie tu na fotach :

Do takiego roboczego na szybko słuchania na kolanie mam Mikroforum608 z dołożonym pre na AVT2680 , SUT AT630 i AKG K550.
Wkładka - XL-333E gra normalnie, kanały równo, bez zapiaszczeń i czyściutko , chyba jest OK. Jakby ktoś chciał mogę wrzucić jakiś sample.
Regsoft - dodatkowy counterweight waży 7.9 - 8.0g , zresztą kolega chudy_b juz mniej wiecej to poważył ,potwierdze więc tylko.
A tak jeszcze co:
- kabel sygnałowy mógłby być dłuższy (jakieś 1.20m), no ale Sony w reklamie zapewnia ze to taki uh-ah super trooper kabel o niskiej pojemności.
- gumowa mata identyczna jak w w PS-X600
- plastik przy przyciskach mógłby być lepszy - bardzo odciski palców widać
- ramie mogło by nieco szybciej wracać ale u ludzi na Youtubie "pędzi" tak samo
- chudy_b : planujesz jakąś konserwacje u siebie - podobno pasek napędu mechanizmu warto wymienić
Czyli puentując - so far so good...