u mnie w Akai także występował podobny problem, po ok. roku użytkowania, magnetofon wyłączał się już na 60tkah
pomogła wymiana paska
A powinno być to norma ..niestety różnie się zdarza.Fajnie ,że to tylko pasek i udało Ci się. Może i w moim przypadku to też jakaś pierdoła .......naprawią i szybko odeśląWaluch pisze:no proszę, co za niecodzienne zachowanie 'allegrowego' sprzedawcy![]()
u mnie w Akai także występował podobny problem, po ok. roku użytkowania, magnetofon wyłączał się już na 60tkah
pomogła wymiana paska
Kaseta magnetofonowa to strasznie słaby nośnik na przechowywanie mastera, więc może to jeszcze przemyśl.Charles_Monroe pisze:po mix/mast mamy otrzymać "kasetę matkę"
NIE!Charles_Monroe pisze:da sie na tych technicsach nagrywac z komputera na obie tasmy jednoczesnie (z podwojna predkoscia)
Alegro ttdCharles_Monroe pisze:gdzie kupie te tdki albo inne lepsze czyste kasety w podobnej cenie?
Będzie! tak się nie robi /ło.Charles_Monroe pisze:Jesli bede przegrywał na tym technicsie tak że taśma matka->taśma czysta1 taśma nagrana1->tasma czysta2 taśma nagrana2 -> taśma czysta3 (nie wiem jak to wytłumaczyć) że nie bede caly czas wałkował tej taśmy matki to chyba nie bedzie jakiegos mega ubytku na jakości?
Upewnij się czy sklep ma w ogóle tyle na stanieCharles_Monroe pisze:kopii na pierwszy rzut chciałbym zrobić 100 sztuk
To może po prostu skupuj sterty kaset używanych? Wystarczą Tobie chyba nawet 60tki?Charles_Monroe pisze:cena tych maxell przemawia jednak (i ich dostępność) nie znalazłem sklepu internetowego w Polsce ktory sprzedaje nowe kasety, a na TDKi z allegro po 8zł za sztukę mnie nie stać
do kasety bedzie dodawany cyfrowy kod dostępu do plików mp3 i wave więc to raczej będzie gadżet kolekcjonerski nic coś co fani bedą sluchac na okrągło więc nie bałbym się o jakość tych maxelli
To jaka będzie cena końcowa za "album"?Charles_Monroe pisze:poligrafię robię sam, przegrywam sam i chce zamknąć cene wyprodukowania sztuki w 5zł
555.Charles_Monroe pisze:1. 575 czy ten starszy 555?
Ty myślisz, że magnetofon w jakikolwiek sposób rozróżnia czy podpinasz do niego komputer/CD/radio/wzmacniacz/cokolwiek?Charles_Monroe pisze:2. a jak dokupie CD Technicsa to bede mogl przegrywać z CD na Decka na obie tasmy jednocześnie?