Winyle w Biedronce i w Lidlu
- kriss
- Gramofon: Sony PS-X50
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
Re: Winyle w Biedronce i w Lidlu
Z Sex Pistols nie jest do końca dobrze. Otwór jest tak ciasny, że muszę całą płytę powoli, delikatnie docisnąć do talerza. Nie chce mi się z tym lecieć, żeby wymienić/oddać. Pozostałe lekko wchodzą.
- Zapomniałem
Możesz powiększyć czymś otwór.
Mój KISS ma niestety wadę i to na kawałku Strutter, który najbardziej lubię z tej płyty.
jeszcze głupi wyrzuciłem wczoraj paragon. Myślicie, że jest opcja, by reklamować towar na podstawie samego dowodu w postaci transakcji kartą?

Mój KISS ma niestety wadę i to na kawałku Strutter, który najbardziej lubię z tej płyty.

-
- Gramofon: SL-1200mk2
we wszystkich, byłem też w Łodygowicach we 2-ch i w Szczyrku, w końcu kupiłem Kiss na Żeromskiego, więc tam już nie ma, na osiedlu i na zabłociu powinny być, może mi nie siadną i ci oddam po cenie zakupu, ale na razie czekają w kolejce, bo dużo tego nakupowałem....

Enio Moricone na pewno na spyłę, bo nie zamierzam go przetrzymywać, a raczej nie mój gust, faza na powagę już mi minęła i ok 40 płyt Deutche Gramophon leży u taty...
-
-
mam paragon, mogę Ci zareklamowaćZapomniałem pisze: ↑29 sty 2018, 16:53Możesz powiększyć czymś otwór.![]()
Mój KISS ma niestety wadę i to na kawałku Strutter, który najbardziej lubię z tej płyty.jeszcze głupi wyrzuciłem wczoraj paragon. Myślicie, że jest opcja, by reklamować towar na podstawie samego dowodu w postaci transakcji kartą?

- Anderson
Nie wiem jak w biedronce, ale ja kilka razy w innych miejscach reklamowałem na tej podstawie i nie było problemu. W całej operacji pomaga jak się pamięta datę i mniej więcej godzinę, o której robiło się zakupy.Zapomniałem pisze: ↑29 sty 2018, 16:53Myślicie, że jest opcja, by reklamować towar na podstawie samego dowodu w postaci transakcji kartą?
Ps. 72, 12-13 Wyzwoli bowiem wołającego biedaka i ubogiego, i bezbronnego. Zmiłuje się nad nędzarzem i biedakiem i ocali życie ubogich.
-
- Gramofon: Toshiba SR-F430
To mnie pocieszyliście, Sex Pistols kupowałem jeszcze jak były po 50, teraz dorzuciłem Bon Jovi, a nie mam jeszcze drapaka
Trzeba mieć nadzieję, że są bez wad 

- Zapomniałem
Równie dobrze kupując w Empiku, czy innej sieciówce możesz trafić z wadą.
to są płyty robione na produkcji taśmowej, ludzkie oko przy takiej ilości płyt nie jest w stanie wychwycić wszystkich małych wad, tym bardziej w pośpiechu. Każdy, kto pracował przy taśmie to potwierdzi.
. To bodajże moja piąta plyta6z biedry i do wcześniejszych nie mam żadnych zastrzeżeń.
Dzęki za pomoc, jutro pojadę do tej Biedry i spróbuję zareklamować, a jak mi tego nie przyjmą, to trudno. Problem się pojawia na pięciu obrotach i nie jest mocno uciążliwy, tylko nie wiem jak to wpływa na igłę.
https://zapodaj.net/ddd2335fa98a2.jpg.html

Dzęki za pomoc, jutro pojadę do tej Biedry i spróbuję zareklamować, a jak mi tego nie przyjmą, to trudno. Problem się pojawia na pięciu obrotach i nie jest mocno uciążliwy, tylko nie wiem jak to wpływa na igłę.
https://zapodaj.net/ddd2335fa98a2.jpg.html
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
- Zapomniałem
Pozwolę sobie na mały offtop. Na siemashop.pl są winyle przecenione z 90 na 29 i 39. Polecam Budke Suflera (2LP), to był niesamowity koncert, a płyta brzmi fenomenalnie, aż się nie chce wierzyć, że to polskie tłoczenie.
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Byłem w 6 Biedrach we Wrocku i nie znalazłem Ennio
Na pocieszenie jest B. Marley "Kaya". Reszta płyt jest bez problemu, niekiedy nawet po 2 displaye stoją

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
-
-
Ajj, szkoda, że nie wziąłeś! Za 2 tygodnie będę akurat w okolicach Żywca to bym chętnie odkupił.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Pomogę? Spindle hole drill,
https://www.infoaudio.pl/artykul/85,lp- ... winylowych
Problem tej płyty leży gdzie indziej ale to historycznie kultowa pozycja. Na pewno warto mieć obojętnie jakie wydanie.
Polecam Budke Suflera (2LP), to był niesamowity koncert, a płyta brzmi fenomenalnie, aż się nie chce wierzyć, że to polskie tłoczenie.
zapytać skąd wiedza na temat tłoczenia tej płyty? Nie jest łatwo ją pozyskać.Zapomiałem
Wydawca to BSP jako firmująca owe wydawnictwo. Tłoczenie, a realizacja to dwie różne sprawy. Zdecydowanie.
BSP już w okresie Helikoptera tłoczyła na Węgrzech, nie zaś standardowo.. cokolwiek to znaczy w Pionkach.
Nie posiadam danych co do tłoczni (i też niespecjalnie jestem tym de facto zainteresowany), która wykonała rzeczony nakład jednak rozsądek nakazywałby domniemanie, że to tłocznia węgierska nadal lub lepiej ale za to drożej i nie ten nakład - czeska.
Bezpieczniej trzymać się określenia, że to wydawnictwo krajowe te 2LP, niźli konfabulować na temat tłoczenia. Realizacja w istocie jest dobra. Wydawca odrobił lekcje. Sama realizacja - mastering jest o wiele istotniejszym procesem wydawniczym niż tłoczenie stricte.
Tłumaczyłem już to przy okazji "słynnych tłoczeń" niemieckiej ECM firmy, która nie ma własnej tłoczni i nią nie jest.
To tylko niewielka uwaga co do nie zamienności pewnych konkretnych określeń.